čtvrtek 20. února 2020

Pýcha a předsudek film

Snová výprava do Anglie konce 18. Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Hlavni starostí paní Bennetové je, jak dobře provdat své dcery.


Klasický příběh lásky a nenávisti líčí osudy pěti krásných sester Bennetových, které jejich matka vede pevnou rukou k životnímu názoru, podle něhož je žena šťastná jedině tehdy, když se bohatě provdá.

Příběh popisuje dění v rodině Bennetových poté, co do nedalekého panství přijíždí bohatý muž se svým neméně movitým přítelem. Najstaršia dcéra Jane pánovi Bingleymu okamžite podľahne, Elizabethe sa však viac páči jeho priateľ, pán Darcy. Je to z holywoodské sériové velkovýrobny, ale nedá se tomu upřít lehká ruka, komika a většinou dobrá volba při výběru herců. Děj se posouvá asi tak do třicátých let 19.


Pýcha a předsudek v černobílém kabátku. Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. Nabídneme ti nejlepší doporučení.

Darcy (Lacey Chabertová) vždy tvrdě usilovala o to, aby se prosadila a byla úspěšná. Než aby pracovala pro svého otce, raději se rozhodla založit vlastní společnost. Spisovatel Seth Grahame-Smith zřejmě neshledal klasické dílo od Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK příliš strhující. Usoudil, že zamotaný vztah dvou milenců bude zajímavější, když se po anglickém venkově bude prohánět armáda nemrtvých zombie.


Anglii sužují problémy s invazí zombie, což přehlíží paní Bennetová (Sally Phillips), protože chce provdat svých pět dcer. Pan Bennet (Charles Dance) se naopak stará. Jako představitel žánru „romantické drama“, čeká od něj divák jasnou čitelnost příběhu s výraznými vodítky. Myslím si, že tato očekávání se mu takřka bez výjimky splní. Možná proto byla tato analýza v lecčems jednodušší, než dejme tomu.


I film se řadí mezi velmi zdařilé. Autorka v knize krásně vykresluje postavy i tamní okolí. Mám ráda romantické příběhy, které nejsou až moc přehnané a tento příběh je nádherný. Autorka má krásný styl psaní ve kterém ta romantika pěkně ožívá. Kniha Jane Austenové je dnes považována za pravzor všech romantických komedií.


Proto je s podivem, že se na její nejnovější filmovou adaptaci čekalo přes šedesát let – od klasické verze s Laurencem Olivierem. Je to překrásné zpracování na základě stejnomenné knihy od Jane Austinové.

Herecké obsazení je naprosto skvělé, interiéry nádherné a děj velmi dobře zpracován. Pride and Prejudice Mr. Darcy i lied jane austen more pp Mrs… And this made me realize that if someone were a Jane Austen character, she would b. Directed by Joe Wright. With Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland.


Sparks fly when spirited Elizabeth Bennet meets single, rich, and proud Mr. Darcy reluctantly finds himself falling in love with a woman beneath his class. Can each overcome their own pride and prejudice? Nakonec najdou cestu k vzájemnému porozumění. Obě díla se zabývají podobno tématikou.


Hlavní podobnost se týká jména Darcy. Jak v PP, tak v DBJ se jedná o muže z vyšší společnosti, které hlavní hrdinky považují za snoby a ani ve snu by je nenapadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения