pondělí 3. února 2020

Těsto na pizzu apetit

Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie? S tímhle těstem určitě už ne. Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu!


Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Základ na luxusní domácí pizzu.

Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Hotové těsto dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou a necháme hodinu v teple kynout. Po hodině můžeme buď připravovat pizzu a nebo rozdělit vykynuté těsto na díly, které dáme do igelitových sáčků a můžeme dát zamrazit. Nemusíte se bát, pokud třeba v sobotu nevíte co k obědu, stačí tak 2-3hdoiny předem vyndat.


Rychlé těsto bez kynutí. Milá Bett, na jednu velkou pizzu , – velké strávníky (podle apetitu ). Udělat si domáci pizzu není vůbec nic těžkého.

Náš základní recept na luxusní pizzu je totiž neskutečně jednoduchý. Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi minut na teplém místě. Tenoučké těsto na pizzu , které mě nikdy nezklamalo. Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru cm. Přesuňte je na pečicí papír a vytvořte okraj: po obvodu přeložte těsto směrem do středu.


S malým synkem jsme dostali chuť na pizzu a tak jsem zasedla a řekla si, že už konečně musím narazit na to pravé těsto … jako vždy to bylo ok, ale chyběla tomu ta lehkost, vláčnost a prostě ten pravý šmrnc. Všichni jsme byli jako v sedmém nebi #128521; Už se chystám na další. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem.


Na pizzu patří jako základ rajčata. Určitě vyzkoušejte klasickou omáčku podle našeho návodu! Pokud zrovna spěcháte, zastoupí ji některá ze tří expresních variant. Nechte zpěnit na lžících olivového oleje, přidejte 6g konzervovaných krájených.


Jsou totiž důkladně otestované a prověřené redakcí časopisu Apetit a čtenáři. Pokud těsto při roztahování praskne, zalepte ho přetažením těsta směrem ze středu k trhlině. Těsto vydrží v lednici až dny, ale nikdy ho nezamrazujte.

Správná teplota na pečení pizzy v pizzeriích je 4°C u neapolské pizzy dokonce 5°C, což dosáhnete pouze v peci na pizzu. Nedá se zcela přesně určit, jak. Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu. Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem.


Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout. Těsto na pizzu rozdělte na 12–stejných kousků, z každého uválejte na pomoučeném válu kratší váleček, udělejte na něm uzlík a konce stočte pod něj. Uzlíky naskládejte po obvodu kulaté vymazané zapékací misky, zakryjte ji mikrotenovou fólií a nechte stát minut při pokojové teplotě. Pak už stačí těsto obložit vším tím co máte na pizze rádi a oblíbenou pochoutku upéct. Nekynuté těsto na pizzu - recept.


Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Jelikož pracuji jako kuchařka a můj šéf si dojel pro těsto na pizzu až do itálie je doporučené dát vodu amléko ve stejném poměru jelikož je těsto po upečení krásně zlatavé a aby okraje pizzi nebyly tak ostré je dobré ho po okrajích pomazat lehle olivovým olejem.


Pak je určitě nejlepší péci pizzu v pravé peci. Tématické fráze: pizza recept recept na pizzu testo na pizzu jako z pizzerie recepty na pizzu pizza recepty recepty na pizzi recept pizza pizza recept bez droždí recepty pizza nejlepsi kynute těsto na pizzu pizza bez droždí testo těsto na pizza bez kvasnic nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie recept na pizzu bez droždí návod na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения