Kolem silnic se prodávají pytle krásných, levných brambor, lidé si také z nich dělají zásoby na zimu. Jak to ale mají udělat ti, kteří bydlí v panelácích nebo malých domácnostech? Když už ji chcete mít v lednici, skladujte ji v oddělení pro ovoce a zeleninu, které se nachází na spodku lednice. Vázání cibule Pokud jste se rozhodli cibuli svázat, pak bude nejprve potřeba nechat ji oschnout.
Připravte si dlouhý a pevný provázek. Vezměte čtyři větší cibule a položte je vedle sebe. Univerzální rada, jak dlouhodobě v domnácnosti skladovat česnek, neexistuje. Nejvhodnější prostor pro skladování konzumního i sadbového česneku je vzdušné stinné místo. Hodně záleží nejen na podmínkách, které na skladování máme, ale také na druhu a kvalitě česneku.
Ten pravý čas u cibule z přímého výsevu, který je ke skladování nejvhodnější, nastává koncem léta. Poznáte to tak, že víc než polovina rostlin bude polehlá, nať zežloutne a začne usychat. Měly byste ji sníst během několika týdnů po sklizni. K uskladnění se mnohem lépe hodí cibule , která se sklízí na podzim, protože tyto odrůdy dokážou vydržet přes celou zimu. Skladování cibule a česneku.
Taky se občas zhrozíte nad cenami česneku v obchodě, a říkáte si zda je opravdu český? Ten dobrý, s výraznou chutí? Pokud česnek, a samozřejmě také cibuli pěstujete, pak si pročtěte článek o skladování , aby vám tato zelenina vydržela bez úhony co nejdéle. Cibule představuje univerzální surovinu, bez které se při vaření neobejdeme.
Hodí se prakticky do všech vařených jídel, zejména pak k masu, do polévky i do omáčky. Dodává pokrmům lepší chuť a zároveň je plná vitamínů. Cibule si zaslouží velkou pozornost jak při samotném výběru, tak při skladování. Ne každý má možnosti ke skladování česneku „ve velkém“. Naštěstí existují další varianty uchování, které jsou vhodné pro každého.
Můžete využít svoji lednici nebo mrazák. Jestliže necháte česnek dlouhodobě v chladu a poté jej na nějakou dobu dáte do pokojové teploty, začne okamžitě klíčit. Pokud patříte k zahrádkářům, kteří mají svůj kousek přírody mimo domov, nezoufejte. I v bytě existuje možnost, jak na vhodné skladování brambor. V případě menšího prostoru se ale budete muset smířit s tím, že uchováte menší množství plodin.
Tak jsem to včera udělal. Uskladnit v paneláku je téměř nemožné. Cibule před uskladněním musí být sklizena na počátku podzimu, aby vydržela déle. Zdá se, že Češi nejprve museli okusit česnek z dovozu, aby přišli na chuť tomu svému.
Kvůli k vysokým cenám tuzemského česneku majitelé zahrádek stále častěji pěstují svůj vlastní. Radost z kvalitní úrody by nás neměla ukolébat. Nevhodné skladování může výrazně omezit trvanlivost a kvalitu česneku.
Jak na skladování brambor v paneláku aby neklíčily? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Mate s tim nekdo zkusenost? Minnuly tyden jsem ziskala k dispozici zahon a chtela jsem tam mimo jine supnout trosku cesneku a cibule.
Jenze bydlim v jednopokojaci v panelaku , garaz nemame a sklepni koje je pomerne tepla, kdo takhle bydli, zna to taky. Mnozí lidé mají tendenci kupovat česnek a cibuli ve velkém množství. Bohužel často vyhazují své zásoby dříve, než je stihnout zpracovat. Pokud jste jedním z těchto lidí a česnek nebo cibule vám dlouho nevydrží čerstvé, pak pro vás je určen tento článek. Cibule do bedýnek skládejte v nízkých vrstvách, tak se k nim lépe dostane vzduch.
Na co nesmíte při skladování cibule zapomenout? Správná cibule k uskladnění má mít pevnou slupku a na pohled má vypadat lehčí, než jaká ve skutečnosti je. Ovoce a zeleninu lze zamrazit v celých kusech, ale lepší je upravit si ji tak, jak ji budete po rozmrazení potřebovat – tedy na kolečka, kostičky, nastrouhané, ale i jako pyré.
Pokud chcete zamrazit drobné plody vcelku, rozložte je nejprve na tácek, a až zmrznou, dejte je do sáčku – a pokuste se z něj vytlačit všechen vzduch. Cibule je bez nadsázky doslova elixírem pro léčbu neduhů. A to, že je jí všude dostatek, není drahá a při dobrém uskladnění vydrží, je jen její další velké plus.
Chcete-li si ušetřit trápení s odřeným nosem, bolestmi v krku, dusivým kašlem a teplotami, zakousněte se s chutí do cibule nejlépe každý den. Košťáloviny, rajská jablíčka, a mrkev při jejich uskladňování dbáme na to, aby nebyly uloženy v těsném sousedství.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.