čtvrtek 13. února 2020

Těsto na trdelník

Nedalo se to válet, těsto se lepilo. Když jsem těsto konečně dala na zavařovačku (a na něm alobal) a válela další, tak mezi tím se mi ten prví lámal (jako to těsto se od sebe odpojovalo). Když už toto bylo hotové, tak jsem to strčila do trouby. Trdelník nechutnal ani trochu, jako trdelník na.


Těsto na trdelník

Hned po vyndaní z trouby trdelník bohatě posypeme moučkovým cukrem. Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cm. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke.


Proužky postupně obtočíme trubičky na kremrole (můžeme použít i váleček na těsto či skleněné sklenice omotané alobalem) nebo na speciální formu. Tradiční trdelník - recept: Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Pak znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečícím papíře (třeba jako těsto na pizzu).


Ještě horký bohatě posypeme cukrem. Po vychladnutí krájíme na řezy. Možno by som ich ani trdelníkmi volať nemala, lebo tie originál trdelníky sa pečú na trdle nad ohňom. O tom by mohli písať skaličania, lebo ten ich trdelník sypaný orechami a cukrom, je známy po celom svete.


Toto je zjednodušený recept na domáce trdelníky, ktoré obaľujeme v škoricovom cukre. Pečieme ich v horkovzdušnej rúre na obyčajnom drevenom valčeku na cesto. Piekla som to vonku, na grile, nad žeravým uhlím,tak ako ked sa pečie kurča.


Dá sa to pripevniť na otočný gril,v rúre to treba otáčať ručne,ale kto má otáčavý gril tak to môže dať na ten. Musí sa to otáčať,preto lebo inak by to cesto spadlo z toho trdla. Trubičky na kremrole (nebo třeba zavařovačky či jiné válcovité nádoby obalené alobalem) potřete trošičkou oleje – podle velikosti formiček vyjde těsto na čtyři až šest kusů. Pak formičky obtočte proužky těsta tak, aby se mírně překrývaly a trdelník tak držel pohromadě. Potřete rozšlehaným vejcem a obalte ve.


Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Vykynuté těsto ještě propracujeme a pak ho rozdělíme asi na deset kusů. Z nich vyválíme tenké hady.


Pak si připravíme sklenice – nám se velikostí osvědčily ty od přesnídávek. Sklenice obalíme alobalem a hada na ně namotáme. Zkušení pekaři pro Vás s láskou a erudicí připravují tradiční oblíbenou pochoutku. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto , které nechte na teplém místě asi minut kynout.


Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelnik is one delicious dessert you are sure to find on every corner of Prague. It’s a traditional Czech pastry dough, wrapped around a stick, rolled in cinnamon-walnut and sugar mixture and baked to a crispy perfection.


Těsto na trdelník

Ty obalíme alobalem a hada na ně namotáme. Můžeme ho přitisknout, těsto se hezky zploští. S kusem jemného a voňavého kynutého těsta je na chalupě zábava. Děti mohou vyválet dlouhé hady, namotat je na klacek a opékat nad ohněm.


Pak je stačí potřít trochou rozpuštěného másla, posypat skořicovým cukrem a chalupářský trdelník je na světě. Také můžete těsto jenom tak roztáhnout na plech, posypat oříšky a upéct třeba na grilu s poklopem. Z vlastních zkušeností i ze zkušeností našich odběratelů víme, že trdelník z naší směsi je právě ten, na který se rádi vracet budou.


Těsto na trdelník

Příprava těsta je snadná a těsto vydrží ve skvělé kondici velmi dlouhou dobu. S trdelníky z naší směsi se můžete setkat téměř po celé ČR. Zabýváme se výrobou trdelníků různých příchutí.


Tato specialita má dlouholetou tradici hned v několika zemích světa. Náš mobilní stánek se bude nacházet na kulturních slavnostech nebo akcích, o kterých budete informováni předem v sekci Akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения