pondělí 30. září 2019

Pračka nenapouští vodu

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že pračka nenapouští vodu. Když ji zapnu, začne vypouštět, ale už nenapouští a vyblikne na mě červená kontrolka-jakože, s tím něco je, třeba za půl dne se zase rozjede, ale bohužel už ji od včera přemlouvám a nic. Filtr už jsme čistili, tak nevím, co by tomu mohlo být Je sobota, takže mi ji nikdo. Pračka nevypustila vodu. Důvodů, proč pračka nevypustila vodu , může být několik.


Nejobecnější příčinou je nějaká technická závada, která způsobila celkový „kolaps“ přístroje. To se projeví třeba tím, že pračka „vyhodí“ pojistky, nejde do ní elektrický proud (kontrolní světýlko nesvítí). Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Když myčka nenapouští vodu , jde o nejčastější poruchu, která dokáže pořádně zkomplikovat provoz celé domácnosti. Nemusíte hned volat specializovaného opraváře myček, tento problém zkuste nejprve vyřešit svépomocí.


Par dni zpet nam zacala pracka napoustet dele nez obvykle a nakonec prestala skoro uplne. Mame ji pripojenou prez neco takoveho - pinky-online. Vypouštěcí čepadlo pračky má jediný úkol, aby v okamžiku, kdy ovládací elektronika uzná za vhodné, vyčerpalo veškerou vodu z pračky.


Problém může nastat, když jsou jeho lopatky zablokované a nemohou se roztočit. To, že není voda z pračky vypuštěna, může být způsobeno i jinou závadou, např. Práčka Whirpool AWE 63- nenápúšťa vodu. Nova umyvacka Whirlpool ADG82-nenapusta. Diskuse › Domácí spotřebičeV pamätiPodobnéPreložiť túto stránku15.


Na prádle i po vyprání zůstávají skvrny, pračka je během praní úplně studená nebo přeruší program v půlce praní. Všechny tyto indicie ukazují na to, že pračka neohřívá vodu. Náš tip: Někdy myčka nenapouští vodu také kvůli malému tlaku ve vodním řadu nebo skřípnuté přívodní hadici. Program skončil, ale vaše nádobí je stále špinavé, mokré a studené?


Pak vám nefunguje ohřev vody. Na vině bývá nejčastěji topné těleso nebo relé. Do myčky nádobí se asi nenapouští voda, protože myčka odsaje a pak, když se má napouštět, tak chvíli normálně hučí, asi po tu dobu, co se má napustit vodou a pak ztichne a vteřiny se zastaví - program se zastaví. Pokud je stará, tak tam tu vodu prozatím dopusťte přes otvor na prášek. Obě součástky seženete za.


Může to být i zanesený přívo nebo přivřený ventil, nebo porucha pračky, nejprve zkontrolujte, že voda jde v pořádku až k pračce, pokud ano poptejte se v servise na cenu opravy, většinou se vyplatí koupit pračku novou. Jako první zkontrolujte, zda není zavřený přívod vody nebo nemáte ohnutou či ucpanou přívodní hadici. A v neposlední řadě mrkněte na to, zda máte správně dovřená dvířka pračky. Nejdřív se podívejte, zda nemáte někde uzavřený přívod vody (kohout) k pračce.


Pokud pračka po spuštění programu nenapouští vodu ani při otevřeném přívodu, bude zřejmě chyba v řídící jednotce a je třeba přivolat servisního technika. Zda-li se dá ještě opravit a přibližnou cenu. Mám myčku Bosch a od poloviny týdne mě při zapnutí programu jen jako by prskne vodu a pak začne hučet,ale voda do ní neteče. Ale je pro mě divné,že by měla signalizovat poruchu nějakým číslem,ale to nedělá. Existuje více druhů hladinových čidel praček a myček.


Mal som podobný problém, keď sme zisťovali prečo pračka vytiekla. A v poslední řadě mrkněte, zda máte správně dovřená dvířka pračky. Když se to stalo poprve,tak nakonec si myčka dala říct a spustila,ale další den už ani ťuk.


Prostě poruchu nesignalizuje,ale vodu nenapouští.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения