čtvrtek 5. září 2019

Jak funguje chlazení

Venkovní a vnitřní jednotka jsou mezi sebou propojeny párem potrubí. Dále jsou mezi jednotkami kabelem propojeny desky s elektronikou, je tak zajištěna elektronická komunikace. Tímto potrubím proudí chladivo.


Klimatizační jednotka se ovládá dálkovým infra. Evaporační chlazení ochlazuje a zvlhčuje vzduch odpařováním vody, která pohlcuje teplo. Horký vzduch proudící nad hladinou pohltí odpařovanou vodu a tím se ochladí.


Ptáte se proč Vám je vždy chladněji u řeky, u moře nebo u jiné vodní plochy? Na tomto principu funguje i naše chlazení. Potenciální výkon je vhodný a postačuje pro většinu prostor Přečíst si víc. S absorpčním chlazením se v současnosti setkáte spíše u malých vinoték nebo autochladniček. Právě pro ně je určen dnešní článek, ve kterém se pokusím vysvětlit co to vodní chlazení je, jak funguje , z čeho se skládá a jaké jsou jeho přednosti i nevýhody.


Při chlazení místnosti nedochází k žádnému průvanu, přirozená cirkulace vzduchu v místnosti a akumulační sálavá složka „ chladu“ podlahy, zajišťuje teplotní komfort, udržuje přirozenou vlhkost vzduchu. Různé pasty dělají minimální. This feature is not available right now. Please try again later. Prodávají se jak kompletní sestavy, tak jednotlivé díly pro vlastní sestavení vodního okruhu.


Vodní chlazení pouze pomáhá přesouvat velká kvanta tepla z uzavřených a pro vzduch těžko dostupných míst na místa pro chlazení vhodnější. Nutnost předat nějak vygenerované teplo vzduchu zůstává i nadále. Teplota je nastavitelná a regulovatelná termostatem.


Chlazení má rychlý náběh. Snahou následujícího článku je přiblížit především laické veřejnosti princip funkce chladicího okruhu, a na jevech podobných z běžného života přiblížit jednotlivé komponenty. Prostor chladicího zařízení má tepelně izolované stěny a jeho obsah se udává v litrech (m3).


Když jsme vám ukazovali grafickou kartu od Sapphire, která využívá systém chlazení „Liquid Metal Cooling“ (což jsem si dovolil přeložit jako chlazení tekutým kovem) bez pohyblivých částí, dost jste se v diskuzi podivovali, co to v tom chladiči vlastně koluje za „kovovou“směs a jak se tam pohybuje, když nemá ty „pohyblivé části“. Dostalo se nám částečně. No, jestli svůj dotaz myslíš vážně, tak: Hadičkama se dovede voda do čtverečku, který je přilepený k chlazené části. Součástka se ochladí, voda se tím pádem ohřeje a putuje ven z počítače buď do nějaké velké věže, která vodu ochladí pasivně bez větráku. Samočinné – (termosifonové) kapalinové chlazení - obr.


Jak funguje chlazení

Podmínkou správné funkce je umístění chladiče poměrně vysoko nad motorem a celý systém musí být zaplněn kapalinou. Vzduchové chlazení funguje na principu přestupu tepla z motoru přímo do okolního vzduchu. Kvůli usnadnění přestupu tepla je motor obvykle opatřen žebrováním, které zvětšuje celkovou plochu chlazených částí. Zde naleznete odpovědi na nejčastější dotazy našich zákazníků a užitečné rady a tipy jak např.


Nejnovější články v poradně Nefunguje chlazení , na co se mám podívat před kontaktem servisu? Jestliže zjistíte poruchu na chladicím okruhu, resp. Vnitřní chlazení – Haas Jak to funguje. Při nákupu chladničky asi takhle neuvažujeme, ale když člověk ví, jak věc funguje , může mu dojít spousta souvislostí, na které by ho třeba prodavač neupozornil.


Výraz médium je správný. TČ do podlahy, a na druhou stranu v létě potřebuji chladit. Má někdo reálnou zkušenost jak moc účinně funguje chlazení podlahou v létě ? Má to vůbec smysl (rosný bod a kondenzace vody v podlaze atd.) ? Jistotou budou fancoilové jednotky do místností, ale nadruhou stranu je to další náklad.


Při přetaktování procesoru je jisté jeho větší a častější přehrávání. Právě z tohoto důvodu je nutností používat výkonnější chlazení – ne chladič, který je určený pro procesor pracující v obvyklých podmínkách. Musíme také zjistit dobrý převod tepelné energie z čipu procesoru na blok.


Dnes se vám pokusíme dát malý návo jak správně a ideálně chladit PC a rozebereme dnešní možnosti chlazení PC všeobecně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения