čtvrtek 5. září 2019

Domaci švestková marmeláda

Domaci švestková marmeláda

Tématické fráze: švestková marmeláda marmelada ze svestek švestková marmeláda recept recept na švestkovou marmeládu švestky marmeláda domácí švestková marmeláda marmelada svestkova marmeláda ze švestek recept švesková marmeláda džem ze švestek recept marmelada z švestek recept švestková marmeláda nejlepší. Náramně se hodí, jestliže chceme promazávat perníky, makovce a jiné lité buchty. Marmeláda ze švestek překvapivě není na přípravu nenáročná, a tak přímo vybízí k tomu, abychom si alespoň pár skleniček.


Pikantní plněná vejce jsou součástí studených mís a můžeme je doplnit třeba čerstvou sezónní zeleninou. Recept na marmeládu z jablek, švestek a rumu. Většina z nás zná švestková povidla, která lze sehnat snad v každém obchodě s potravinami. Ale co taková švestková marmeláda ? To musíte mít velké štěstí, abyste na ni narazili, a pokud chodíte nakupovat jen do běžných marketů, pak je to šance prakticky nulová. V tom druhém případě je lepší ji udělat sladší, zvláště pokud to budeme dávat mrňousovi a dítě má problémy s kyselou chutí.


Na podzim můžete vyzkoušet zavařit také šípky, proslulé vysokým obsahem vitaminu C. Opravdu dobrou marmeládu vyrobíte jedině z kvalitních surovin bez zbytků chemie. Kromě toho, že není tak sladká, je zdravá a hlavně vyrobená v domácích podmínkách bez přidaných látek a stabilizátorů, které dětem opravdu neprospívají. Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.


Domaci švestková marmeláda

Toho roku skutečně bylo švestek mnoho. Zavařili jsme, udělali jsme povidla a stále není konec. Tak přišla na řadu i švestková nutella. Poprvé jsem ji dělala minulého roku, osvědčila se, tak pokračujeme i letos.


Už to jsou opravdu poslední švestky, proto se rozloučím i posledním švestkovým receptem. Vybírejte vyzkoušené recepty na Švestková zavařenina, Švestkové řezy, Švestkové knedlíky, Švestková marmeláda , Švestková klevela nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Trnková marmeláda Med nebo sirup z květů divizny Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 4ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté. V troubě – do předehřáté trouby na 180’C dám hrnec, nebo vyšší pekáček, do kterého naskládám naplněné a zavíčkované skleničky. Dám do trouby na 180’C a počkám, až uvnitř sklenice začne marmeláda bublat a sterilizuji ještě minut.


Domaci švestková marmeláda

V hrnci je zasypte Želírovacím cukrem 4:, přidejte 4–kusů hřebíčku, lžíce citronové šťávy a přiveďte k varu. Recept: Marmeláda z domácí pekárny (meruňková, jahodová, rybízová, švestková , malinová) Neděle, 15. Není nic jednoduššího, než si vyrobit marmeládu v domácí pekárně. A velkou výhodou výroby v domácí pekárně je skutečnost, že marmeláda je neustále míchaná – a proto.


Vypeckované švestky nakrájíme na kousky, dáme do většího hrnce. Za stálého míchání povaříme asi minut. FOTONÁVOD: Na to, jak připravit opravdu domácí švestková povidla, existují snad stovky receptů. Přidáme zbytek cukru a vaříme.


Domaci švestková marmeláda

Opravdoví gurmeti ocení třeba ta, která projdou navíc udírnou, ale kdo ji dneska má? S těmi, ochucenými rumem, různým kořením nebo ovocnými příměsemi, si už poradíme snadněji. Ale zásadní otázka zní: Míchat, nebo nemíchat? V obchodech jsou sice švestková povidla k mání, ale ne vždy je jejich původ známý a složení jisté. Každý recept, i ten náš hrnkový, můžete vylepšit!


Do těsta můžete přimíchat nasekané ořechy, kokos, marmeládu nebo švestková povidla, pár kapek rumového aroma, kousky jablek, pomeranče, kompotovaných meruněk nebo višní, pár lžic medu i kousky čokolády. Jednoduše tak vždy můžete vykouzlit naprosto jiný perník. Rakytníková domácí marmeláda Jak jsem vařila domácí rakytníkovou marmeládu… Z rakytníku můžete zpracovat vše, listy kořen, ale přece jen bobule jsou nejsnadnější na zpracování. Rakytníkovou šťávu na odšťavňovači zpracujete v cukuletu, samozřejmě nejlépe následně v poměru 1:s přídavkem cukru, jinak budete přímo překyselení. Sezóna švestek vrcholí a já konečně přicházím s receptem na švestkovou nutelu.


Prozkoumejte nástěnku „ marmeláda “ uživatele holemov na Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Marmeláda , Jídlo a Recepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения