čtvrtek 5. září 2019

Domácí kukuřičné nachos

Domácí kukuřičné nachos

Mám dva oblíbené recepty, o ten první se s Vámi podělím dnes a ty druhé z domácích tortill si necháme na jindy. Nachos recept – domácí mexické lupínky. Udělejte si svoje nachos tortilové čipsy, můžete tak snadno regulovat jejich slanost. Ty kupované bývají příliš slané a navíc s konzervanty. Příprava 3g kukuřičné mouky 2g hladké mouk.


Domácí kukuřičné nachos

Domácí nachos recepty, které budete milovat. Trojúhelníčkové chipsy vytvořené z tortill se staly velmi populární a postupně pronikly do mnoha zemí po celém světě. Původní nachos se skládaly ze smažené kukuřičné tortilly pokryté rozpuštěným čedarem a nakládanými papričkami jalapeño.


Mexické kukuřičné tortilly si můžete připravit snadno a levně doma. Budou bez éček, budou dost měkké na to, aby šly zabalit a nepraskaly a přitom nebudou gumové jako ty kupované. Mě se nikdy nedařilo udělat kukuřičnou tortillu podle tradičních receptů, až Roman přišel s tímhle úspěšným receptem. Z ingrediencí zpracujeme těsto jak na bramborový knedlík.


Domácí kukuřičné nachos

Válíme na placku a vykrajujeme tvar jaký chceme, tradiční tvar jsou trojúhelníky. Smažíme v dobře rozpáleném oleji nebo pečeme na pečícím papíře. How to order, eat and pay for sushi in Japan (at a conveyor belt sushi restaurant) - Duration: 24:51.


Ignacio Nacho Anaya si později založil vlastní restauraci, kde bylo hlavní specialitou právě nachos. Název pochází ze španělštiny (Nacho znamená španělsky placka), ale také z domácí podoby jména Ignác (Nacho). Trojúhelníkové chipsy z tortil se staly velmi populární a postupně pronikly i do jiných zemí. Pohostěte hosty domácími nachos chipsy, které můžete připravit sami doma.


Tesco recepty - čerstvá inspirace. Sýrová omáčka k nachos. Tortilly nakrájíme na trojúhelníčky, vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme z obou stran lehce olivovým olejem (nejlépe to jde štětečkem), posypeme solí i čerstvě mletým pepřem. Kukuřičné tortilly patří k základům mexické kuchyně.


Toto je receptura rovnou z Mexico City. Tortilly připravují mexičané přímo na ulici, takže pokud na vás příjde hla stačí se zastavit u nejbližšího stánku s tortillami. Vždy mě u receptů odradily informace typu: S obyčejnou kukuřičnou moukou to ani nezkoušejte, musíte mít speciální mouku, která neobsahuje namleté slupky, a proto z ní lze tortilly udělat. Jeho název byl později odvozen z domácí podoby jména Ignác – Nacho.


V Čechách je tato mouka Masa Harina jen těžko k dostání. Ani není nijak hrozná cenově. Maso necháme přes noc marinovat. Na pánvi na rozpáleném oleji maso ze všech stran osmahneme a poté plníme do tacos shell. Prohřáté taštičky posypeme strouhaným sýrem a dochutíme nakrájeným salátem, avokádem nebo kysanou.


Pokud vám náhodou guacamole dojde a budete si chtít k nachos přidělat ještě další omáčku, můžete si udělat rychlou sýrovou. Nám zbyla trocha nachos , které jsme si dali k večeři další den a chtěla jsem vytvořit něco ultra rychlého, bez nutnosti nákupů a podobných, pro neděli, ošklivých aktivit. Od té doby se vydaly na vítěznou cestu po celém světě. Ačkoli nachos obsahují mnoho zdraví prospěšných ingrediencí, přesto se nejedná o pokrm, který bychom vám mohli v tomto ohledu doporučit.


Problematické jsou totiž především kukuřičné tortilla chipsy. Protože vím, že tento pokrm je mezi vámi oblíbený a už několikrát jste mi psali o recept, tak dnes ho pro vás konečně mám. Velmi jednoduché domácí nachos na vaši párty.


Já to s tím bezlepkem myslím fakt vážně! Takže jsem se vrhla na přípravu domácích kukuřičných tortill. Nebudu vám lhát - byla to velká legrace, ale taky velká práce.


Domácí kukuřičné nachos

Připravit těsto je super snadný, ušmoulat z něj kuličky jakbysmet. Ale všechno to opéct do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения