čtvrtek 19. září 2019

Proč šetřit vodou

OSN uvádí, že pro procent světové populace je pitná voda nedostupná, nebo je nekvalitní a ohrožuje zdraví a život konzumentů. Proto je šetření s vodou i etická záležitost. Pamatujte na to, vždy když necháte zbytečně puštěnou vodu.


Chápu, že se nějaká energie atd. A přitom výzvy k šetření vodou dělají, jako by ta voda nějak ubývala, že je jí nedostatek. Jak šetřit vodou v bytě?


Zjistěte si, kde Vám uniká voda. Kape Vám kohoutek, protéká Vám voda na toaletě nebo máte narušené vodovodní potrubí? Země nemá nadbytek šetříte svoje peníze Pokud ve vaší domácnosti uniká voda, např. Jen minimum z ní je však využito na vaření a pití. Většina jednoduše vyteče bez užitku do odpadu.


Pojďte se podívat na způsoby jak šetřit vodou a odlehčete svému rodinnému rozpočtu! Inu - prostě proto, že nešetřit s ní je zhovadilost. Nejde přeci jen o Vás a Vaši kapsu. Jsou i jiná hlediska než jen to, kolik voda stojí.


I když se nám to může zdát neuvěřitelné, podle statistik spotřebuje denně jeden člověk 1až 1litrů vody. Ve čtyřčlenné domácnosti tak proteče denně do odpadu 4až 6litrů denně, což je při ceně vodného a stočného korun za kubík až korun denně, ročně potom až tisíc korun. Aniž byste o tom museli přemýšlet, automaticky při čištění zubů zavíráte kohoutek s vodou ? Nebo naopak v průběhu hygieny voda teče, a teprve napomenutí partnera vás donutí ji zavřít?


Proč šetřit vodou

Důvody jsou tři: Je to. K tomu uvažme nad tím, že vyšší spotřeba vody má vlastní vliv na průtok řek a potoků, které slouží jako její zdroj. Na tuto všetečnou otázku odpoví vašim dětem následující video.


Animovaný příběh o dvou kamarádech ukáže vašem ratolestem jak i ony mohou šetřit vodu. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat.


Proč šetřit vodou

Voda pokrývá zemského povrchu, ale méně než této vody zastupuje pitná voda. I pokud žijete v oblasti, kde často prší, není jednoduché čistit vodu a zpracovávat ji na pitnou. Naštěstí existuje spousta způsobů, jak můžeme vodou šetřit. Lidé v naší zemi jsou opravdový opak. Průměrně spotřebujeme denně 93litrů vody na osobu!


Největší ztráty pitné vody, které jsou navíc naprosto zbytečné jsou ty, které způsobují závady. Opravte místa, kudy uniká voda, jako jsou kapající kohoutky, záchody nebo vodovodní potrubí. Po čase se i drobné kapání promění ve velké množství vody.


Nechte si nainstalovat šetříče vody. Rady a tipy jak šetřit vodou na zaáchod ve sprše i jinde. Největší spotřeba vody v české domácnosti je při osobní hygieně. Poradím vám, jak šetřit vodou a jak za vodu ušetřit pár korun. S ním souvisí i nutnost použitou vodu čistit.


Voda je nejdražším klenotem matičky Země. A to platí nejen pro vědecké práce, ale i pro peněženku běžného občana. Každý by měl s vodou pokud možno šetřit.


Proč šetřit vodou

A s touto myšlenkou pracovali i technologové firmy Watersavers, kteří přišli s inovativním řešením bateriových perlátorů, nebo-li „šetřičů vody“. Nápad na výrobu spořiče splachování vznikl na základě Analýzy poznatků dětí o vodě, konkrétně o možnostech, jak vodou šetřit. Děti navrhovaly šetřit hlavně zavíráním kohoutků.


Spořič vody při splachování měl dětem v tomto ohledu ukázat jednu z dalších možností. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Využití způsoby, jak ušetřit spotřebu vody nejen ve vaší domácnosti.


Využití produktů na úpravu a šetření spotřeby vody ve vaší domácnosti jsou prospěšné nejen pro udržitelný rozvoj, ale i pro vaši peněženku a rodinný rozpočet. Proč je nutné šetřit vodou ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения