pondělí 2. září 2019

Kde namlít kávu v praze

Když se bavíme o mletí kávy, nemůžeme opomenout téma mlýnků, protože ty velmi ovlivňují výsledný produkt. Pokud nemáme možnost namlít si kávu doma vždy čerstvou, je nejlepším řešením nechat si umlít zrna přímo u obchodníka nebo v kavárně, kde si je kupujete. Vždy by Vám měli nabídnout hrubost dle vašeho.


Kde koupit kvalitní kávu a jak ji skladovat, aby neztratila své kouzlo. Zrnkovou kávu Vám čerstvě nameleme dle způsobu, jakým si kávu připravujete:. Všechny přístroje mají záruční i pozáruční servis v HK nebo Praze.

Po několika minutách se voda umístěná ve spodní nádobě začne měnit na páru a putuje přes. Navíc ji nejspíš nekoupíte namletou na vámi požadovanou hrubost, standardně je z obchodů mletá velmi jemně, na espreso, což se pro domácí přípravu málokdy hodí. Proto je nejlepší si vždy kávu namlít těsně před přípravou přesně v množství pro váš šálek kávy. Už jsme si řekli něco o tom, jak poznat kvalitní zrnkovou kávu a kde ji koupit.


V tomto díle naší série článků se podíváme na to, jak zrnka umlít, aby vaše káva měla co nejlepší chuť. Pokud lidé chtějí pít lepší kávu a chtějí něco změnit, měli by změnit místo, kde kávu nakupují. Měli by nakupovat ve specializovaných obchodech nebo klidně v e-shopech.


Existuje spousta pražíren, kde si můžete koupit dobrou kávu a kde vám navíc poradí, když třeba máte raději hořkou nebo kyselou kávu. Kávová scéna v Praze se za poslední roky posunula neuvěřitelně rychle dopředu a Praha je dnes jen krůček od toho, stát se stejnou kavárenskou velmocí jako Londýn, Berlín nebo New York.

Máme pro vás několik důvodů, proč pražské kavárny stojí za to navštívit. Víme, kde mají tato pravidla v malíčku a ještě daleko víc – příprava kávy je pro ně obživou, koníčkem i láskou. Trubice a filtry svých kávovarů udržují čisté jako plíce novorozeného miminka, umí odhadnout teplotu, tlak, rosný bod i polohu Země vůči Slunci tak, aby byla káva chuťově plná, a s mléčnou pěnou přímo kouzlí. Dominika a Hanka si před pěti lety společně otevřely kavárnu v Kodaňské ulici, a začaly si tak plnit svůj sen. Klidné uličky pražských Vršovic jsou místem, kam útulná kavárna v severském stylu perfektně zapadá, kde si budete chtít sednout na zahrádku, u snídaně si přečíst noviny a zapomenout na to, že jste v centru.


Zkusila bych nějakou menší prodejnu typu Coop, Hruška apod. V rámci naší mediální skupiny HMG jsme si pro vás připravili sérii článků, v nichž s vámi sdílíme, kde jsme za vás vyzkoušeli nejlepší kavárny po celé ČR. Naše další navštívená kavárna se nachází pár kroků od Václaváku v ulici Ve Smečkách. Kam na jídlo, na kávu v Praze. Při procházce Prahou mnohému často vyhládne a nebo přijde chuť na dobrou kávičku.


Na této stránce najdete doporučené restaurace, kavárny a místa, kde Vám mají co nabídnout. Jednoduše kam si zajít posedět a něco zakousnout. Nejjednodušším tipem na skvělý požitek z kávy je připravovat ji co nejčerstvější – pořídit si domů mlýnek a kvalitní zrnkovou kávu si vždy namlít v požadovaném množství a pak ihned připravit. Káva neztratí nic na své čerstvosti, chuti a aroma,“ doporučuje Luboš Martínek, šéfbarista kavárenské sítě. Můžete sem zaskočit pro kávu s sebou nebo na skleničku s kamarádkou.


A pro nás baristy je to skvělé místo, taková neutrální půda, kde se sejít s kolegy z ostatních kaváren a na baru prohodit pár slov, co se kde nového urodilo, uvařilo, upražilo. Ať už v Praze sháníte jednodruhové koření nebo směsi koření, či potřebujete bylinky, kávu a čaj nebo máte chuť na nějakou tu laskominu, nakupte si v klidu v našem e-shopu a objednávku vám rádi doručíme buď prostřednictví služby Zásilkovna , což je nejlevnější způsob, jak zboží po Praze doručit nebo můžete. Pro dokonalé espresso je důležité kávu správně namlít a upěchovat v páce.

Jen tehdy, když se trefíte do zlatého středu, vychytáte správnou dobu extrakce (doba, po kterou teče káva z páky kávovaru) a tím také ideální objem kávy v šálku, bude výsledkem opravdu dokonalé espresso, které má všeho tak akorát. V Praze snad neexistuje ulice bez kavárny, v Čechách je několik desítek kavárenských řetězců. Kvalita kávy a jejich cena se však velice liší.


Zeptala jsem se proto odborníků na kávu , kde si nejraději vychutnávají kávu oni. MamaCoffee na pěti místech v Praze. Mohli byste taky pít fér! Mamacoffee, která má dnes už pět poboček po celé Praze , nalívá čerstvou fair-trade kávu z různých koutů světa.


Největší kavárnu najdete na Vodičkově, kde se můžete zkafit hned ve dvou patrech. Kromě toho tu ochutnáte i pár. CityBee: Jediný podnik v Praze , kde si sami určíte, kolik zaplatíte za jídlo a pití.


Navíc si z Big Lebowski po domluvě můžete za určitý obnos odnést cokoliv, co se vám líbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения