pátek 13. září 2019

Festival bezručova opava

Festival všech podob umění. Aktuální informace o festivalu najdete na facebookových stránkách. Bezručova Opava , Opava ( Opava , Czech Republic). Ve své multižánrové nabídce bude festival v jednotlivých pořadech nabízet.


Další břehy, Opava ( Opava , Czech Republic). Náš opavský svátek oslovuje netradičními tématy a uměleckými. Václava bude ve čtvrtek 5. V rámci programu primátor Tomáš Navrátil rovněž předá Cenu statutárního města Zdence Tomáškové. Představením Pátá dohoda Jaroslava Duška odstartuje dnes v Opavě 60. Pořadatelé letos připravili víc než pět desítek programových bodů.


Vystoupí například Michal Prokop s kapelou Framus nebo světová osobnost rockové hudby Ivan Král. TK to řekl dramaturg festivalu Petr Rotrekl. V Opavě byl zahájen 58. Během září nabídne svým divákům na nejrůznějších divadelních a hudebních představení, filmů, koncertů, výstav i přednášek.


Letošní ročník se věnuje poznávání pravdy. A programová nabídka je široká – vybere si opravdu každý. Literatura, výtvarné umění, divadlo, film, hudba. V rámci hudebního programu ale v Opavě vystoupí také rocker Ivan Kral, který žije v Americe. V České republice naposledy vystoupil loni na festivalu Metronome.


Z nabídky přibližně šedesáti programů můžeme uvést třeba koncert Janáčkovy filharmonie Ostrava s 9. Beethovena s Ódou na radost, výstavu opavské rodačky Jitky Štenclové a přednášku Cyrila Höschla Umění a neurověda. Obě tyto akce se ale zaměřují jen na jeden žánr. Ve své kategorii, kde se propojuje divadlo, hudba, výtvarné.


Přehlídka nabídne několik výstav, literárněvědnou konferenci i výstup na Lysou horu po stopách slavného básníka spojený s koncertem a čtením jeho díla. Věnovat se bude tématům jako umění a svoboda. Vystoupí na něm například studentský vůdce Martin Mejstřík i signatáři Charty Dana Němcová a Tomáš Hradílek. Slavnostní fanfáry otevřely 1. Kataríny Vavrové v prostorách Obecního domu.


Ten doslova praskal ve švech. Svým zájmem Opavané umělkyni velmi překvapili. Statutární město Opava , oficiální stránky. Dolní oblast Vítkovice, Ostrava. Letos má téma Cesty kolem světa a prostřednictvím všech druhů umění diváky provede různými kontinenty.


Slatinský Schrummel – country kapela Stopaři ze Štítiny, skupina country tanců. Z rukou primátora Tomáše Navrátila ji. OPAVA Mottem letošního 62.


V KUPE můžete navštívit hned čyři takce. Původně festivalový týden nahradil celý měsíc rozmanitých kulturních pořadů a programů. Dámského výtvarného klubu SVČ Opava a žáků ZUŠ Vladislava Vančury z Háje ve Slezsku pondělí 2. Tentokrát se ponese v duchu „Československé kulturní inspirace“, jak napovídá letošní podtitul. Těšit se můžete na výstavy, divadlo, filmy, přednášky, koncerty, besedy i workshopy.


Připraveno je víc jak pořadů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения