čtvrtek 19. září 2019

Šalvějový sirup účinky

Nakonec ještě dáme dvě lžíce medu (pro chuť), čtyři lžíce citronové šťávy, zamícháme a vroucí šalvějový sirup rozlijeme do vyvařených a vysušených lahví či sklenic, zavíčkujeme, otočíme a po vychladnutí uskladníme do tmavé spíže. Trvanlivost sirupu by měla být přibližně kolem roku maximálně roku a půl. Můžeme si z ní připravit domácí šalvějový sirup , který je nejen dobrý, ale má pozitivní účinky při nachlazení a na dobré zažívání. Využití šalvěje je opravdu mnohostranné.


I dnes však najde svou roli v kuchyni při kořenění jídel.

Pokud hovoříme o šalvěji lékařské (Salvia officinalis), je řazena do čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) a. Je třicet až sedmdesát centimetrů vysoká, fialové květy jsou uspořádány v lichopřesleny. Proti sobě stojící listy mají stříbřitý povlak a šíří trochu hořkou, kořenitou vůni. Pěstuje se na chráněných slunných místech. Přikrýváme ji na zimu chvojím nebo opadaným listím.


Vezměte šalvějový sirup dny po sobě, dvakrát měsíčně. V těchto dnech máte stravu s nízkým obsahem tuku, zejména saláty a vlákninu.

Vyhněte se jíst maso, pečivo a studené řezy. Pamatujte si, že během těchto čtyř dnů byste měli jíst pouze ovoce, zeleninu, vlákninu a šalvějový sirup. Kategorie: KOŘENÍ A LÉČIVKY Nejen v sychravém podzimním počasí, kdy je lidský organismus náchylný na všemožná nachlazení, oceníte účinky šalvěje lékařské (salvia officinalis).


Nádobu, v které si sirup budeme skladovat, prolijeme vodkou, prodloužíme tak životnost sirupu. V lednici sirup vydrží přibližně jeden rok. Užívá se v případě potřeby lžička třikrát denně v nápoji.


Sirup ze šalvěje není tak úplně klasicky na běžné pití, ale je to přírodní lék. Výborný je při nachlazení nebo při zažívacích problémech. Jako prevenci můžete lžíci denně nebo při potížích dle potřeby.


Ochutit si sirupem můžete i čaj. Hezký den Leni, v chytrých knížkách jsem se dočetla, že by se šalvějový sirup neměl podávat dětem do let, těhotným a kojícím matkám. Ze sušené šalvěje jsem sirup sice nikdy nedělala, ale proč to nevyzkoušet.


Jedním z takových bylinkových čajů je i šalvějový čaj, který se vyplatí udělat z bylinek a ne používat nálevové sáčky. Druhý den přivedeme šalvějový sirup k varu, scedíme přes plátno, slijeme horký do lahví a zavíčkujeme. Necháme vychladnout a skladujeme chladu a temnu, nejlépe v lednici maximálně rok.


Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám.

Sirup nám vydrží rok, pak je lepší uvařit si z nových listů další várku. Nevařený sirup ze sušených lístků šalvěje. Podrobný popis - Šalvějový sirup. Složení: třtinový cukr, vodný výluh z natě šalvěje lékařské , citronová šťáva.


Použití: 3x až 5x denně lžička, horký nápoj. Po otevření skladujte v chladničce. Bílých Karpatech v obci Bzová. Proti virům v období angín je výborný ústní sprej s podílem šalvěje. Náš šalvějový sirup je velmi silný a doporučujeme používat pouze do čaje nebo po lžičkách.


Není tak divu, že se v lékařství používá již stovky let. Tradiční prostředek na chrapot, kašel a škrábání v krku. Díky látkám, které obsahuje, pomáhá při.


TIP: Jaké účinky má šalvějový olej? Pozitivní účinky šalvěje na naše zdraví. Javorový sirup a jeho použití. Očistujúce účinky javorového sirupu() vote Naposledy som popísala výrobu tohto zdravého sladidla. Dnes popíšem, prečo je javorový sirup taký zdravý , všetky jeho blahodárne účinky na ľudský organizmus.


Napadlo ma to, keď som písala o očistnej kúre-diéte spolu s kajenským korením. Výskum na Univerzite Rhode Island preukázal, že javorový sirup obsahuje telu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения