úterý 2. července 2019

Odstranění vápenných výkvětů

Tvorba vápenných výkvětů je průvodním a přirozeným jevem zrání betonu, kterému nelze zcela zabránit. Jejich samovolné vymizení účinkem povětrnostních vlivů je dlouhodobější proces v řádech měsíců až let, podle daných podmínek. Možností, jak do jisté míry zamezit tvorbě vápenných výkvětů , je po-vrch dlažby či zídky opatřit ochranným nátěrem či nástřikem vhodným impregnačním prostředkem, kterých je na trhu celá řada.


Funkčnost im-pregnace na dlažebním krytu je cca až roky, podle intenzity jeho uží-vání. Přirozeným mechanickým.

Odstraňovač vápenných výkvětů , nánosů malt a cementových lepidel. Vlivem povětrnostních podmínek se na plotech, zídkách, fasádách z betonových materiálů tvoří vápenné výkvěty v podobě bílých nevzhledných skvrn. Vznikají působením prosakující dešťové vody. Při realizaci staveb - dlažeb, obkladů, omítek, mohou ulpět na materiálech nežádoucí nečistoty ve formě cementových povlaků, vápenných skvrn, zbytků cementových lepidel a malt, apod. Toto platí pro výskyt primární formy vápenných výkvětů i pro výskyt jejich sekundární formy.


K zamezení tvorby vápenných výkvětů na povrchu obkladových prvků je třeba dodržet určité zásady při provádění obkladu odlišné od provádění obkladů z keramických glazovaných dlaždic. Nejprve je třeba posoudit, zda nehrozí tvorba vápenných výkvětů transportem rozpustných částic z obkládané konstrukce až na. Vápenných výkvětů v podobě bílých povlaků na nedávno dokončených plotech z betonových prefabrikátů nebo fasádách z imitací kamene se lze zbavit použitím čističe CL Remover.

Je to také účinný odstraňovač cementových povlaků, nánosů stavebních lepidel a malt. Venkovský dům, stavba domu svépomocí, dům na klíč. Následující článek pojednává o technikách odsolování zdiva.


Zasoloné zdivo v domě je problém, který se vyplatí řešit, pokud nechcete donekonečna jen vysoušet zdivo. Chcete-li se o problematice rekonstrukce starých domů dovědět více, doporučujeme Vám publikaci Rekonstrukce domu, kterou si lze ZDE. Po odstranění solných výkvětů doporučujeme použít Impregnančí nátěr, který zabrání opětovnému výskytu těchto skvrn.


Možností, jak, do jisté míry, zamezit tvorbě vápenných výkvětů , je povrch dlažby či zídky opatřit ochranným nátěrem (impregnací) BOSTIK SILOXAN STI na předem vyčištěný a výkvětů zbavený podklad. Pro odstranění cementového povlaku doporučujeme použít odvápňovač BOSTIK KALKLÖSER. Superfondech firemní produkce za účelem odstranění výkvětů , mimo jiné s využitím Trilon-helatona III. Trilon se rychle změní na pevném nerozpustný výkvětů ve snadno.


Tento čistič bych naředil vodou v poměru 1:a aplikoval nejprve na jednu namočenou dlaždici. K čištění vodního kamene, cementu, spárovací hmoty nebo k odstranění vápenných a sádrových výkvětů použijte přípravek: Finalit Nr. Tvorbu vápenných výkvětů lze ovlivnit také konstrukčním provedením stavby.


Dlážděné kryty je třeba zhotovit tak, aby nedocházelo k hromadění vody v loži krytu. Proto by mělo být lože dlážděného krytu zhotoveno z kameniva, které obsahuje minimální množství prachových částic, které na sebe vážou velké. Zároveň je nutno poznamenat, že vápenné výkvěty nemají žádný negativní vliv.

Podklady musí být čisté, suché, soudržné, vyzrálé 4–týdnů (včetně vysprávek), prosté vápenných výkvětů. Musí být zbaveny biologického napadení přípravkem SANATHERM odstraňovač plísní , starých hlinkových a jiných nepřilnavých nátěrů, případně odmaštěny roztokem koncentrátu ETERNAL odmašťovač nebo jiného vhodného saponátu. V minulém roce jsme provedli rekonstrukci plotu. Podezdívku kovaného plotu tvoří ztracené bednění z tvarovek Best osazené stříškami Best.


Pomocí rozprašovače, nebo houby namoče-né v přípravku nanesete čistič na povrch. Prostředek je určen na odstranění minerálních výkvětů , uhličitanových výkvětů a cementových stop z povrchů tenkovrstvých omítek, betonu, kamene, lícových cihel, cihelné obkladové pásky, keramický obklad. Všechny tyto čisticí prostředky k použití na přírodní kámen jsou vysoce účinné, nehořlavé, netoxické a bez zápachu.


Odvápňovač nebo Finalit Nr. Nepoužívat na leštěný mramor! Výkvěty - Občas může dojít u umělého kamene k výskytu tzv. CL Remover aktivně rozpouští a odstraňuje zbytky malty a cementových lepidel, vápenné výkvěty, šmouhy od sádry, cihel, zatvrdlé povrchové nečistoty, cementové závoje a povlaky apod.


Složení: Kapalná směs detergentů a kyselin. Nehořlavý, netoxický, bez zápachu. Pomocí textilu, nebo houby namočené v přípravku nanesete Betoncleaner na povrch.


Tyto povrchy a dlažby jsou pak ve spárách prorostlé plevelem a mechem, povrch je matný a nebarevný, plný skvrn od chemikálií, solných nebo vápenných výkvětů , v některých případech se stává nefunkční.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения