pátek 8. září 2017

Okurky do jedné sklenice

Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru, doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou. Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem. Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky , které prokládáme zeleninou, koprem a listem.


Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých minut při 100°C.

Potom do sklenice urovnáme svisle okurky a nahoru položíme napříč kratší okurky. Klademe omyté okurky a prokládáme je cibulí a mrkví. Do každé sklenice přidáme odměřené množství octa, cukru a Deka a doplníme vodou. Dobře uzavřeme a sterilujeme minut při teplotě 85° C. Sterilované okurky po jedné sklenici recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: lák na okurky okurkový lák lák na houby výborný lák na okurky znojemský výborný lák na okurky recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky nálev na okurky nejlepsi lak na okurky lák do okurek lák na okurky na jednu sklenici okurkový nálev lák na okurky do jedné sklenice dobrý lák na. Jsou prakticky všechny geneticky nehořké a partenokarpní (a tedy bez semen a nevýrazné chuti). Autor: Archiv ireceptar.

Z vody, octa, soli a kořenících přísad svaříme lák. Důkladně očištěné okurky naskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme je lákem. Pak sklenice necháme otočené dnem vzhůru pomalu vychladnout. Mezi okurky vložím rozkrojené, hodně malé cukety.


Okurky pak touto slanou vodou, pokud možno co nejteplejší, přeliji. Během hodiny vodu ještě doplním až k okraji sklenice. Do jedné sklenice dáme stroužky česneku, trochu kopru, pár koleček křenu a listy z černého rybízu a višně.


Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem. Do každé jedné sklenice natěsno naskládejte okurky , proložte koprem (popř. cibulí atd.). Pak přidejte všechny suroviny pro nálev (koření, cukr, sůl, ocet) a zalijte zbytek obsahu vodou z vodovodu až téměř po okraj.


Nevhodné jsou také okurky nažloutlé a příliš silné. Okurky zkuste konzumovat až tak po jednom měsíci, ale i po delší době. Doj jedné sklenice o obsahu 7ml se vejde cca dkg okurek a na zalití je potřeba ¼ litru nálevu. Okurky dobře opereme a větší kusy nakrájíme na půlky 2. Svaříme nálev tak, že do vody přidáme ostatní ingredience a pak ji přivedeme téměř k varu, nevaříme!


Naplníme okurkami sklenice , přidáme náplň ze zeleniny, koření a zalijeme je nachystaným lákem 4. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do. Okurky jsou hotové, když změní barvu, tedy zesvětlají.

Okurky urovnáme do připravené sklenice , proložíme je stonky kopru, úlomky bobkového listu a pod hrdlem sklenice je upevníme 2-dřevěnými špátlemi, které jsme si namočili na půl hodiny do studené vody. Anebo sůl nasypeme do sklenice na okurky a pak zalijeme teplou vodou. Voda si sůl sama rozpustí.


Pak dáme navrch kůrku nebo patičku chleba, která zabezpečí přítomnost kvasinek, které začnou okurky měnit ve výborné kvašáky. Pokud máme velký kameninový hrnec, můžeme do něj přidat i mrkev a cibuli, vzniknou tak celoroční rychlokvašky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения