pátek 22. září 2017

Pravidla stolování v restauraci

V gastronomickém oboru se čím dál tím častěji setkáváme s tím, že ať již zaměstnanci restaurací, ale hlavně návštěvníci neznají záladní pravidla stolování. Pak obsluze vyčítají, že nejedná tak, jak by si hosté představovali. Tento nešvar je nepříjený pro obě strany a přitom se tomu dát velmi lehce předejít. Spousta pracovních schůzek, přátelských srazů i romantických chvilek se odehrává v restauracích. U dobrého jídla a pití se tvoří ty nejlepší vztahy… Tato základní kostka etických pravidel, kterou přinášíme, vám pomůže v tomto prostředí dobře zapůsobit.


Pravidla stolování v restauraci

Začneme pěkně od začátku, tedy od vstupu. Dveře, pokud zde není portýr, otevírá společensky níže. Zábava i chování u stolu mají svá pravidla - u stolu si nikdy neupravujeme účes ani make-up! K tomu jsou v restauracích vyhrazeny toalety nebo šatny. Chce-li se vám s někým u stolu probrat něco dlouze a hodně detailně, je dobré se ostatním slušně omluvit za.


V dnešním díle se podíváme, jak se chovat u stolu a nevzbudit tak podezření, že jste ve společnosti omylem. Tak si ji projdeme pěkně krok po kroku. Pravidla stolování bychom měli znát jak své boty 10. Zásady správného stolování včetně chování u stolu bychom měli dodržovat převážně v restauraci a na oficiálních akciích. Skvělou příležitostí pro využití zásad správné etikety jsou svatby.


Pravidla stolování v restauraci

Jedná se o jednoduchý soubor. V minulém díle, jsme vám představili, co je to etiketa a proč byste měli ovládat alespoň její základy. Někdy není lehké rozpoznat, kdy host v restauraci již dojedl. Ovšem servírky a číšníci by měli respektovat pravidla obsluhy v restauraci. Jedno z nich jim ve většině případů napoví, zda hostovi mohou talíř již odnést nebo ještě ne.


Je zcela jasné a zároveň je součástí etikety stolování. Chování v restauraci Vstupem do pohostinství, kavárny, restaurace a obdobných podniků služeb veřejností, vstupuje člověk zároveň do poněkud složitějších společenských vztahů a kontaktů, Nevystačí už jen se základními pravidly slušného chování, je třeba, aby znal alespoň nejdůležitější normy tohoto druhu mezilidské komunikace. Nesetkáte se jen s běžným „lokty ze stolu“. Japonci si na jídle velmi zakládají a mají svá vlastní pravidla. Podívejte se na devět z nich, které určitě potřebujete znát, pokud se do této fascinující země vydáváte.


Jak se správně chovat v restauraci ? Pokud v průběhu stolování potřebujeme odejít od stolu, ubrousek necháme položený vedle talíře. V opravdu dobré restauraci si obsluha všimne a ubrousek lehce přeskládá. Není etiketa jako etiketa. Při domácím stolování to dělat nemusíte.


Vše je snědeno a vypito. Ubrousek ležérně a nenuceně naaranžujeme tak, aby veškeré stopy. Stolování v restauraci.


Pravidla stolování v restauraci

Navodíme žákům situaci, že mají právě dnes narozeniny a rodiče je pozvou do restaurace. Požádáme je, ať nám vyprávějí, jak to v restauraci chodí. Nad etiketou většina lidí mávne rukou. Základní pravidla stolování by měl však ovládat každý, kdo si nechce v lepší restauraci uříznout ostudu. Udělejte si kvíz a zjistěte, jak jste na tom právě vy.


V Číně znamená otočit talíř s rybou smůlu nejen pro vás, ale i pro rybáře, který ji chytal. Prazvláštní pověry provázejí stolování v Číně. Jakmile si objednáte rybu a první polovinu sníte, nesmíte ji na talíři otočit, abyste ji dojedli. I pokud si přisedáme v restauraci ke někomu ke stolu, není nutné se představovat.


Pravidla stolování v restauraci

Pokud někoho na ulici žádáte o radu, taktéž. Představování je vhodné při úředních a pracovních jednáních. Je vhodné se představit, když.


Kdy představovat ║ STOLOVÁNÍ ║ Pracovní jednání. Zasedací pořádek: Některé odlišnosti a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения