pondělí 18. září 2017

Stáčení piva do lahví

Pivo stáčíme do PET lahví i do skleněných lahví v několika objemech. Jak u spodního, tak u svrchního kvašení se doporučuje pivo nechat po stočení do lahví pár dní (3-5), při které kvasilo. Po uplynutí této doby je vhodné pivo přemístit do chladnějšího prostředí. Touto metodou je možné plnění minerálních, soft drinků, piva , šumivého vína a jiných nesycených nápojů a tekutin do skleněných i PET láhví.


K třicátým narozeninám jsem dostal od kamarádů sadu na vaření piva.

Bylo mi líto si to nechat pro sebe. Zakládám tedy minisérii o vaření piva. Poloautomatický izobarický plnič piva na plnění skleněných a PET láhví. Třicet litrů stočím do sudu, zbytek stáčím do pětilitrových soudků nebo lahví.


Lahve zátkuji zátkovací hlavou upnutou ve stojanu na vrtačku. Jakmile se dostala hladina piva na úroveň výpustného ventilu, musím kvasný barel naklopit, aby vyteklo i ostatní mladé pivo. Všechny lahve, které jsou z hladiny nebo naklopeného.

Plničky KEG a PET lahví , BAHNIK. Vážení zákazníci, z preventivních důvodů nebude od 17. Z výše zmíněných důvodů proto dle mého názoru není tato metoda v případě stáčení piva do lahví až na výjimky příliš vhodná.


Protitlaková stáčečka lahví je systém na rychlé, nepěnivé stáčení piva a jiných pěnivých nápojů ze sudů do lahví. Největší e-shop s výčepní technikou, surovinami a příslušenství pro vaření piva. V pivotéce provádíme záruční a pozáruční servis, montážní, poradenské a servisní práce s výčepní technikou.


Technologie stáčení do skleněných lahví PEGAS disponuje zařízeními PEGAS CrafTap 3. Příslušenství pro stáčení piva do PET láhví. Stáčení , čepování, BAHNIK. Láhev nejříve natlakujete a potom vyrovnáním tlaku v láhvi a sudu přepustíte pivo do PET ideální vaianta jak vzít kvalitní pivo na cesty. Sudy teď stojí stranou a neví se, na jak dlouho.


S tím ale stojí a padá jejich další byznys. Základem všeho je být dobrým sládkem. Ten dohlíží na celý technologický proces výroby od výběru surovin až po stáčení piva do lahví či soudků.


Sládek musí mít znalosti z oblasti technologie nebo výroby potravin, mezi které se pivo řadí.

Studovat na sládka lze už na střední škole. Například Střední škola. Už jen balík, ve kterém ten nerezový poklad dorazil, se v dnešní době jen tak nevidí.


Pečlivě a bezpečně zabalený, opatřený několikrát omotaným režným provázkem pro s. Trvanlivost se pohybuje od min. Zde záleží na druhu piva a na skladovacích podmínkách. Kvasnicová a nepasterizovaná piva vydrží kratší dobu než piva vysokostupňová nebo piva klasická a pasterizovaná.


V prvé řadě se neobávejte plnění piva do PET lahví. Tento trend se v dnešní době.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения