čtvrtek 7. září 2017

Rajčata lednice

Rajčata lednice

Patří sem například omáčky, guláše, polévky, pudingy, dorty, zákusky anebo například chlebíčky. Nezapomeňte dávat do lednice již vychladlá jídla. A spotřebujte je do dvou dnů.


Ve dveřích se daří nápojům a vejcím. Nejteplejším místem lednice s – °C jsou její dvířka. Větší dolní část přímo. Co se týče ovoce, nedávejte do lednice citrusy, melouny, banány, ale ani mango či ananas. Do lednice nepatří ani tropické ovoce, jako jsou ananas, banán či mango.


Tyto potraviny by mohly vlivem chladu ztratit chuť. Těm stačí chladnější místo či ošatka v kuchyni. Pokud chcete uchovat chleba, až nebudete mít doma čerstvý, strčte ho v pytlíku do mrazáku. Co nepatří do lednice ? Dále do chladu nedávejte banány, které pod stupňů hnědnou a ztrácí chuť. Z ovoce bychom pak neměli do lednice dávat mango, citrusy a ani ananas.


Rajčata lednice

Tak to já jsem pravý opak - rajčata dávám odjakživa do lednice a hrozně mi chutná, jak jsou studený, tak nějak si neumím představit, že bych je jedla pokojové teploty - no, bohužel. Pěstujem ve skleníku zeleninu a třeba papriky nechávám venku ale třeba salátovou okurku jist teplou. Banány, rajčata , meloun či alkohol. To všechno dáváme naprosto běžně do lednice dáváme.


Přečtěte si, co se s potravinami v chladničce děje. Tomu se ale po dalším nákupu raději vyvarujte. Lednice je snad největším strašákem pro kvalitní rajčata. Získají kvůli ní divnou a nevýraznou chuť. Pokud se vám tedy rajčata začínají kazit, raději z nich udělejte omáčku na těstoviny nebo si je upečte v troubě.


Rajčata lednice

Dnes už skoro není možné koupit malou ledničku. Velká lednice se zdá dobrá – vejdou se do ní prakticky všechny potraviny, které máte doma – a s chladnou místnůstkou, tradiční spižírnou, architekti v bytech ani rodinných domech už nepočítají. Není ale dobré dávat do lednice všechno. Výrobci se předhánějí ve velikosti jejich obsahu. Recept na salát Caprese Jedním z nejoblíbenějších pokrmů, který se připravuje z rajčat, je bezpochyby salát Caprese.


Brambory, rajčata nebo česnek. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. A když, tak jen na pár dní.


Nemáte-li chladnější spíž, raději je nechte volně v kuchyni. Ale pozor, ne v blízkosti jablek, ta by uspíšila jejich dozrávání. Rajčata nepatří do lednice ! To je naopak žádoucí v případě rajčat zelených – ať už jste je.


Jenže rajčata tam zkrátka nepatří. Týká se to například tropického ovoce, jako je ananas, banány, avokádo, mango a citrony, ale platí to i pro rajčata , lilek nebo cukety. Mnoho lidí skladuje ovoce i zeleninu v lednice , aby se nekazily. Těmhle potravinám bude lépe třeba na míse v kuchyni. Zázvor a exotické ovoce, jako mango, melouny, citrusy nebo ananas a banány, do lednice také neukládejte, stejně jako rajčata , lilek, papriky a okurky.


Rajčata lednice

Chladit je zbytečné i uzavřené. Proto jsou nedílnou součástí mexické a italské.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения