středa 6. září 2017

Donuty na plechu

Donuty na plechu

Donuty necháme kynout na plechu zhruba min. Pečeme na 150°C dozlatova (pozor ! donuty se musí hlídat). V mističce si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a esencí , obarvíme barviv. Předehřejte troubu (horní i dolní ohřívání) na 1stupňů celsia (3stupňů fahrenheita, plyn stupeň 4), vložte plech (formičky) s těstem a pečte po dobu cca minut.


Pak hned koblížky vyklopte z plechu (formiček) a jakmile vychladnou, posypte je cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijte cukrovou či čokoládovou polevou. Upečte si šišky zdravšie a bez oleja v teflónovom plechu na donuty. Rozmery šišky 5cm,počet kusov na plechu -6ks Rozmery šišky 5cm,počet kusov na plechu -6ks S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Malé farebné kolieska vhodné na detskú párty.


Aj keď pre mňa je to taká trochu americká móda a moc tieto koláče nemusím. Lepšie sú babkine šišky, krásne nadýchané s veľkými dierami v ceste. Pekla jsem je cca minut do zlatohněda. Potom jsem donuty nechala asi minuty ve formě a až poté jsem je vyklepla. Jestli to máte na plechu , hlídejte si dobu pečení podle výšky těsta.


Donuty na plechu

Orientujte se podle barvy povrchu těsta, pomoct si můžete i zapíchnutou. Americká kobliha neboli „doughnut“ ( donut ) je velice podobný středo-evropské koblize, jen s tím rozdílem, že má uprostřed otvor. Klasické donuty jsou samozřejmě smažené, a z kynutého těsta. Já jsem však zkusila recept na trochu jinou variantu – nekynutou a nesmaženou #128578; Možná si říkáte, že výsledek bude mít.


Tématické fráze: pečené donuty donuty donuty recept recepty na donuty recept na donuty donuty recept pečené na plechu donut recept pečené dnuty recept recept na pečené donuty donuty pečené v troubě donuty pečené pečené donnuty recept donaty forma recept donuty na plech donuty zformy recept na donutty do formy recept na. Jde to poměrně rychle, z každé strany stačí asi sekun proto od nich neodcházejte. Hotové donuty skládejte na plech vyložený papírovou utěrkou, nechte je lehce zchladnout a pak namáčejte v připravených polevách. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně (já rozhodně v pekárně!) Vykynuté těsto rozdělím na dva díly, každý rozválím.


Ale můžete to kapku ošmelit a nalít těsto do jiné formy s podobnou výškou. Pečeme ve formách na muffiny v troubě, nebo v přístroji na donutky ( v donutkovači). Plech i donutkovač je vždy předem nutné vytřít olejem, než do něj nalijeme těsto. Pokud pečete na plechu , troubu předehřejte na 1stupňů ( horkovzduch). V následujících řádcích naleznete nejen naše ozkoušené recepty, ale i ty které jsme dělali prvně.


Tyto prvotiny jsou součástí Sandtnerkovské výzvy, která vás provede začátky našeho vaření a více tak přiblíží tradiční českou kuchyni. Tento recept je môj obľúbený a velmi rada ho robievam nie len na Valentína ale aj na iné pekné chvíle v rodine :) Tu na vareche ešte nie je tak sa chcem aj ja podeliť o môj rec. V obchodech je seženete většinou v jejich smažené podobě.


V domácích podmínkách můžete pracovní postup poněkud upravit a získat tak o něco méně kalorickou pochoutku. Nechte kynout na moukou posypaném plechu volně přikryté fólií asi dvě hodiny v pokojové teplotě (nebo dokud se nezdvojnásobí), na plech se vejde přibližně koblih v pravidelných rozestupech. Poté můžete koblihy schovat do lednice a smažit průběžně podle potřeby.


Poleva nesmí být ani řídká ani hustá. Podle potřeby tedy přidejte suroviny. ORION GRANDE na pečení. Upečené dobroty snadno z plechu vyjmete. Doporučujeme formu vymazat nebo vystříkat sprejem na pečení.


Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения