pátek 15. září 2017

Faktory vnějšího prostředí

Firma může tyto faktory marketingového prostředí využít jako příležitost nebo s nimi počítat jako s ohrožením. Toto okolí budeme nazývat makroprostředí a naše zkoumání situační analýzou vnějšího makroprostředí. Analýza vnějšího prostředí Analýza vnějšího prostředí slouží k uvědomění si a analyzování makroprostředí, v němž se organizace pohybuje.


Faktory přicházející z vnějšího prostředí můžeme, odborníků vnímat jako příležitosti, které můžeme využít k dalšímu rozvoji organizace, ať už jde o příležitosti nebo naopak hrozby. Model transformačního procesu. Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí. Vytvoření SWOT analýzy a vnitřně- vnější matice.


Faktory ovlivňující psychický vývoj jedince, výběr ze známých teorií Faktory ovlivňující psychický vývoj jedince. Za hlavní činitele psychického vývoje jedince jsou považovány dědičnost a vliv vnitřního (prenatální období) a vnějšího prostředí (jeho kvalita, intenzita a doba působení). Vliv vnějšího prostředí na zdraví člověka Člověk žije v proměnlivém životním prostředí , kde na něho působí mnoho nejrůznějších biotických a abiotických faktorů. Tyto faktory je možné členit na fyzikální,chemické, biologické, sociální a psychické. Mezi ekonomické faktory patří např.


Jakákoliv změna v sociální prostředí může mít vliv na změnu poptávky po produktech podniku a dostupnost a ochoty jednotlivců pracovat. Vnější okolí se skládá z makrookolí a mikrookolí. Makroprostředí představuje celkový politický. Vznikají při nedokonalém spalování uhlíkatých látek.


Na prvním místě je nutno zmínit jejich mutagenní a karcinogenní vlastnosti. Pro zhodnocení vývoje vnějšího prostředí lze využít PEST analýzy (podle začátečních písmen českých a anglických názvů). Zkoumají se faktory politicko-právní, ekonomické, sociokulturní a technologické, které ovlivňují nebo mohou ovlivnit činnost podniku. Vn ější (ty, které m ůžeme ovlivnit): životní styl kvalita životního prost ředí úrove ň zdravotnictví a kvalita zdravotní pé če Bylo zjišt ěno, že životní styl má ze všech vn ějších faktor ů nejv ětší vliv.


Naše zdraví je podmíněno kladným i záporným působením nejrůznějších faktorů. Nazýváme je determinanty zdraví. Rozdělujeme je na vnitřní (dědičné faktory ) a zevní, které členíme do tří základních skupin: životní styl, kvalita životního a pracovního prostředí , zdravotní služby. Abiotický faktor prostředí je označení pro faktor v životním prostředí , který nesouvisí s živými organismy (není a nebyl jejich součástí). Obvykle se k těmto faktorům počítá podnebí, ovzduší, voda a vlhkost, teplota, světlo, proudění, salinita a koncentrace dalších chemických prvků.


Faktory vnějšího prostředí mohou ovlivňovat vzájemnou sílu působení. Některé jsou důležité pro více živých organismů, jiné nejsou tak žádané. Změna pouze jednoho z nich může ovlivnit stav všech živých organismů. Hlavní abiotické faktory prostředí jsou světlo, voda a teplota.


Faktory vnějšího prostředí

Podnik spravuje v procesu řízení spravidla ty faktory , které mohou ovlivnit výsledky činností nejen v současném období, ale iv budoucnosti. Kromě toho má zvláštní význam vnější prostředí podniku, které má vliv na vnitřní prostředí. Přitom se zde vyskytuje mnoho faktorů, které mohou představovat zdravotní rizika.


Vyplývá to především z kombinace vnitřních zdrojů a pronikáním škodlivin z vnějšího prostředí. Zásadní význam mají i mikroklimatické faktory prostředí (teplota, vlhkost a nevyhovující úroveň větrání). Z ostatních sledovaných a. Vliv vnejšího prostredí na zdraví cloveka Clovek žije v promenlivém životním prostredí, kde na neho pusobí mnoho nejruznejších biotických a abiotických faktoru.


Jsou to prvky vnějšího prostředí. Společnost nemá žádnou kontrolu nad tím, jak budou vytvořeny. Reprezentovat příležitosti nebo hrozby pro společnost. Vnější prostředí lze rozdělit do dvou vrstev: - Pracovní prostředí. Předpokladem analýzy vnějšího prostředí je vymezení relevantního prostředí a faktorů, které mohou podnik ovlivňovat.


V první části jsou popsány teoretické postupy pro zmapování vnějšího i vnitřního prostředí používané v managementu. Ve druhé části jsou výše popsané analýzy aplikovány na průmysl zpracování mléka a jsou také zhodnoceny faktory , které na odvětví působí a mají na něj důležitý vliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения