pátek 22. září 2017

Odtah digestoře na střechu

Digestoře – praktické rady. Svoje úskalí má potrubí vedené svisle přes střechu , může zde vznikat nekontrolovatelný. Dotaz 6– Zaizolování větrání koppelny, digestoře. Takto je i zaizolován odtah pro digestoř a odtah plynového kotle. K vertikálnímu odtahu vedoucímu na střechu domu je vhodné použít.


Odtah digestoře na střechu

Odtah digestoře – odtahové potrubí “ Jan 8. Dobrý den, u mého RD nelze vyvést potrubí digestoře nad střechu. Do fasády bych jej nechtěl dávat z důvodu mastných map na fasádě. Odtah k odsavači par by měl být co nejkratší a měl by mít co nejméně ohybů (kolen), aby byl odpor vzduchu při proudění co nejmenší. Takže budu muset jít na střechu.


Jen nevím čím a jak to teda vést. Asi to udělám klasicky s trubek KG a pak to jen zredukuju na průměr tašky ven. Pro odtah digestoře doporučujeme použít hladké plastové potrubí minimálně.


U odtahů vedoucích kolmo vzhůru na střechu přes nevytápěné. Na střeše je krytina z plechu. Díru do střechy dělat nechci. A je na návětrné stěně baráku. Za ideální je považován odtah co nejkratší cestou přes boční zeď.


Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Vliv odtahového potrubí na výkon a hlučnost Počítejte s tím, že každý pravý úhel u odtahového potrubí přinese snížení výkonu přibližně o procent (ale i procent), zato se zvýší hlučnost, také asi o procent. Prosím o radu, jak řešit odtah z ostrůvkové digestoře. Mám varianty: 1) odvod přímo nahoru skrz spirollový strop, ve 2. NP by trubka procházela svisle podél příčky v pokoji (schoval bych do SDK kastlíku) a skrz zateplený strop přímo na střechu.


Zpětná klapka je na začátku i konci vedení. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti jestli takto provedeným odtahem. A jestli nepoteče po fasádě.


Při výběru digestoře budete jistě hledat model, který je tichý a výkonný. Druhou, stejně důležitou částí, je odtahové potrubí. Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou.


Odtah digestoře na střechu

U digestoře ani v potrubí nebyla zpětná klapka. Do domu proto otevřeným otvorem silně pronikal venkovní vzduch. Opačné řešení ovšem možné je - na vývod digestoře s průměrem 1milimetrů lze bez obav použít potrubí s průměrem 2milimetrů. Přijel servis, chyba je prý na střeše - pokrývači dali klobouček, který se údajně dává na odpady apod. Odtah pro odvetrani digestore mame cely schovany ve zdi a vyvedeny na strechu.


Tam je osazena specialni taska. Napojeni bude z plastove trubky (v nasem pripade pouze koleno). Flexi hadice se po velkem naporu chveje a je hlucna. Ve studiu nam ji nedoporucili. Flexo roury - Velká část řemeslníků s oblibou používá takzvané flexo roury.


Odtah digestoře na střechu

Je to z důvodu, že se s nimi dobře a snadno pracuje. Potrubí se jen nasadí na výstupní hrdlo digestoře a natáhne ke komínu. Externí ventilační jednotka od finského výrobce VILPE je vhodná pro instalaci na jakoukoliv střechu - rovnou či šikmou (maximální sklon 57°). V našem eshopu můžete zakoupit komínové digestoře Faber , komínové digestoře Cata , komínové digestoře Empire a komínové digestoře Elica.


Měla by být na hrdle digestoře. Pokud by i přesto byl hluk zvenčí příliš vysoký, je možné fasádní krycí mřížku doplnit druhou zpětnou klapkou. Odtah by měl jít nejkratší možnou cestou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения