pondělí 4. září 2017

Kynuté těsto na anglické rohlíky

Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané s výjimkou anglické slaniny a směsi na potření. Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto ) Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké. Bleskový kynutý mazanec. Jihočeský kynutý koláč. Anglické kynuté houstičky.


Kynuté koláče s drobenkou. Ačkoliv na buchty, vdolky, housky a jiné pečivo obvykle používám mouku polohrubou, na anglické rohlíky beru mouku hladkou. Potom jednu nastrouhanou vařenou bramboru. Brambora udržuje kynuté těsto vláčné. V některých receptech na anglické rohlíky se uvádí malý přídavek sušené bramborové kaše.


Pak pomašlujeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při. Připravíme klasické kynuté těsto. Nejdříve si připravíme kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto , které necháme kynout na teplém místě. Vyberte si ze stovek receptů na Domácí anglické rohlíky , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Domácí anglické rohlíky receptů z čech i ze světa. Vyzkoušejte si úpéct domácí a kupované si už vícekrát nedáte. Když mám volno, tak si přivstanu a dětem upeču i do školy na svačinu, to jsou pak blahem bez sebe.


Těsto zadělávám v domácí pekárně, ale lze samozřejmě zadělat i klasicky, jak jste zvyklí. Zkuste i mojí variantu na anglické a vídeňské rohlíky. Ano, ano, peču i klasické pečivo a slané pochoutky. Pokud jste si mysleli, že moje recepty jsou pouze na zákusky, jste na omylu. Velmi ráda připravuji i tyto rohlíčky a to hlavně proto, že po upečení vydrží tak maximálně hodiny, proto je ve většině připravuji rovnou z dvojité dávky.


K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto , které necháme vykynout. Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a sýr přidají na slané chuti. Tématické fráze: domácí rohlíky pečené v troubě recept pivní rohlíky pečení domácích rohlíků rohlik recept těsto na rohlíky v domácí pekárně těsto na rohlíky recept na rohlíky v troubě tukový rohlík recept domácí rohlíčky krupave slane pivni rohliky peceni rohliku nejlepší těsto na rohlíky pecene rohliky jak. Nikdy jsem nepekla anglické rohlíky , ale obyčejné rohlíky peču takže si myslím že péct umím, ale můžu říct, že s těmito anglickými rohlíky bych mohla zatloukat hřebíky. Pokud někdo bude péct, tak si těsto raději nechte chvíli vykynout a pečte tak při 180°C, jinak z rohlíků budete mít malé kladívko.


Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky , veky. Na pečení používámouku celozrnnou pšeničnou, tmavou mouku žitnou (někdy označená jako chlebová), částečně mouku pšeničnou polohrubou. Russian Recipes Baked Potato Potatoes Bread Baking Ethnic Recipes Polish Food Brot. Polotuhé kynuté těsto je vhodné na bábovky, buchty, vdolky, rohlíky , různé koláče a záviny.


Na jeho přípravu se používá méně cukru a mléka, množství vždy vychází z osvědčených receptů a podle množství surovin se rozlišuje ještě na těsto obvyklé a jemné. Vypracované hladké, měkké a vláčné těsto se. Dáme do tepla kynout na - minut.


Rozkrájíme ostrým nožem na - trojúhelníků. Po vykynutí těsto znovu zpracujeme a vyválíme čtvercovou placku o síle asi mm. Od širší strany zavineme, rohlík musí mít zavinutou špičku těsta pod sebou, a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.


Kolace nebo zaviny naplnime podle chute (tvarohem nebo makem) a peceme na 1stupnu cca minut (do zlatova), Hned po upeceni (jeste teple) potreme rozpustenym maslem s rumem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения