středa 6. září 2017

Levandulový sirup domácí výroba

Levandulový sirup s mátou. Přinášíme domácí recept na skvělá levandulový sirup s mátou. Tématické fráze: levandulový sirup levandulový sirup recept sirup z levandule recept levandulový sirup ze sušené levandule sirup z levandule recept na sirup z levandule recept na levandulový sirup levandulový sirup za studena levandule sirup recept levandulový sirup recepty recept levandulový sirup domácí sirupy sirup z levandule. Vůně i chuť je opravdu lahodná a čistě přírodní.


U nás se osvědčila kombinace květů černého bezu a jahod.

V jedné restauraci na Rokycansku si vyrábějí levandulový s medem, který je velmi lahodný. Vyrábíme-li sirup z meduňky, svaříme si zvlášť cukerný roztok dohusta a pak přidáme výluh z meduňky. Meduňka se nesmí vařit, přišla by o svoji jedinečnou vůni. Kači ano, levandulový sirup má takovou jemně růžovou barvu, takže to bude asi v pořádku. Zkažení se projevuje spíše na chuti (zkysne) nebo vzhledu – perlí, nebo se na něm udělá škraloup z plísně.


Pokud tam nic takového není, můžete si s radostí pochutnat #128578; B. Nejen, že krásně voní, ale i uzdravuje.

Má doslova blahodárné účinky. Koupit ho můžete v lékárnách, drogeriích, prodejnách zdravého životního stylu. Pokud si ho ale sami vyrobíte doma, vyjde vás na pár korun. S naším návodem to zvládne každý. Při výrobě oleje čerstvé květiny macerují šest až osm týdnů v olivovém oleji.


Výroba levandulového oleje. Je to skutečně snadné a nepotřebujete ani mnoho ingrediencí. Postačí Vám láhev nosného oleje. Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý.


Budu dělat pravidelně a děkuji za. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý. Přiklopíme pokličkou a zahříváme tak dlouho, až je sirup uvnitř horký.


Tím se nám zatáhnou víčka a sirup získá na trvanlivosti. Před rokem jsem se s vámi podělila o recept na sirup z levandule a letos jsem zkoušela domácí rakytníkový sirup. Sklizeň rakytníku probíhá podle odrůdy od srpna do října, já jsem si plody koupila mražené v Makru a překvapilo mě, že byly poměrně levné.


Na druhý deň zmes opäť priveďte k varu a za stáleho miešania pridávajte cukor a varte do požadovanej hustoty.

Hotový sirup nalejte do vyumývaných sklenených nádob a uzavrite. Skladujte na chladnejšom mieste a keďže sirup nie je sterilizovaný, spotrebujte ho do 3-týždňov. Toto je proces pasterizácie, kedy sa vám nestratia zo sirupu cenné vitamíny, určite sirup neprevárajte ani dlhšie, ani na viac stupňoch, bolo by to škoda.


Obsahuje kopec vitamínu C. Na tretí deň zlejte sirup cez sitko alebo gázu do čistých vysterilizovaných sklenených nádob a dôkladne uzavrite. Sirup skladujte na chladnom a tmavom mieste. Keďže takto pripravený sirup nie je sterilizovaný, odporúča sa skonzumovať do až týždňov.


Dáme ji do vhodné nádoby a za občasného promíchání ji necháme stát na tmavém místě 6-8.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения