středa 25. července 2018

Čištění mikrovlnné trouby octem

Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu, která se vám bude snadno roztírat. Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa. Po vyčištění troubu 12. Do mikrovlnky dávám misku s vodou a octem nebo nakrájeným citronem tak na minut na střední stupeň a pak jen otřu hadříkem.


Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S. To, co platí u trouby , je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Nikdy však na čištění vnitřku vaší mikrovlnné trouby nepoužívejte. Pak stěny mikrovlnky otřete a je to.


Mikrovlnka plná spečenin, páchnoucí lednice či špinavý sporák se najdou v leckteré kuchyni. Přitom se dají snadno vyčistit s použitím domácích prostředků. Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu.


To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby. Vyzkoušeli jsme, jak si povede při úklidu ocet a zda bude stejně účinný jako běžný čistící přípravek. Pokud nechcete rovnou používat chemii, můžete také vyzkoušet přírodní prostředek, kterým je citrón. Ráno postříkejte vnitřek trouby octem (nalejeme do rozprašovače). Soda s octem reaguje, vytvoří pěnu, kterou pak stíráme tak dlouho, než je trouba čistá.


V tomto případě budete muset trošku přitlačit, ale výsledek skutečně může stt za to. Efektivní je čistění trouby čpavkem. Nechte vodu s octem v kávovaru důkladně překapat a protéct. Klidně postup zopakujte, pokud po prvním protečení není ještě přístroj plně pročištěný.


Po překapávání vodou s octem nechte v přístroji alespoň krát překapat čistou vodu. Pořádně jej prolijte, ať vám nová káva chutná. Vyčistíte vnitřní prostory trouby a zbavíte ji i pachů. Pasta z jedné sody a vody, kdy sklenku sody a trochu vody smícháme na pastu a hadříkem omyjeme.


Octem vyčistíte pračku a můžete jej použít také místo aviváže. Zdroj: thinkstockphotos. Po konci vaření a pečení stačí zmáčknout tlačítko, uvnitř trouby se teplota vyšplhá až k pěti stům stupňů a veškeré nečistoty se rozpadnou na prach. Ten z trouby jednoduše vymetete. Tímto způsobem se dají vyčistit také pekáče, pánve, rošty a další smaltované součásti.


Pokud se snažíte o ekologický přístup při čištění mikrovlnné trouby , tak následující postup je tím pravým. Stačí je nechat uvnitř trouby. Nakrájíme citron na plátky a vyskládáme ho do misky nebo hlubokého talíře s vodou. Talíř nebo misku dáme do mikrovlnné trouby a zapneme na minuty při maximálním výkonu (bez poklopu!!).


Odhlásit se můžete kdykoliv. Jak na to: Čištění trouby. Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Přijmutím nám umožníte sledovat vaše aktivity na této stránce a přizpůsobit vám inzerci.


Při odmítnutí použijeme cookies pouze k statistickému měření. Pračky máme proto, aby bylo naše prádlo čisto. A kdo se postará o to, aby byla čistá i sama pračka?


Nezapomínejte se o ně zodpovědně starat. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek, který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. Připravit ji je přitom úplně snadné. Smíchejte mističku jedlé sody s takovým množstvím citronové šťávy, aby.


Pára dokonale troubu odmastí a připálená místa půjdou snadněji umýt. Stane se, že se k čištění dostanete až za delší dobu a mastnota a připáleniny jsou řádně usazené. Houbičkou ji naneste na stěny i dno trouby a poté postříkejte octem.


Vytvoří se pěna, která. Pro dokonalý lesk doporučujeme několikrát vytřít vnitřek trouby vodou s vinným octem. Příroda vám bude jistě vděčná, když při čištění odpadu nesáhnete po louhu! Ale zvolíte šetrnější variantu.


Při čištění odpadu zkombinuje sodu s teplým octem. Obojího postačí půl hrnku, nechte. Jde o to mít dostatek informací o tom, jak si tuto práci výrazně ulehčit.


Každá situace si vyžaduje speciální řešení a jiný přístup. Mnoho přípravků se dá nahradit i starými osvědčenými recepty a babskými radami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения