Tak chlebík jsem dnes upekla a musím říct, že lepší ořechový chléb jsem nejedla #128578; Rodina si také pochvalovala, nemám s pěčením chlebba takové zkušenosti, upekla jsem asi pět chlebíků, ale ze všech je tenhle nejlepší. Tak ho určitě všichni vyzkoušejte, a uvidíte, že tak dobrý chleba se jen tak nekoupí. Ačkoliv ořechový chléb odjakživa kupuju všude možně na trzích, jsem zcela u vytržení ze zjištění, že jsem ho doma vlastně ještě nezkoušela! Chléb byl výborný, skvěle se povedl.
Jen příště dám do těsta jen špetku fenyklu - lžíce jsou doopravdy moc, fenykl pak přebíjí všechny ostatní chutě a vůně. Naprosto dokonale se na něj hodí pomazánka z krabích tyčinek. Ta kombinace aromatického chlebíku a lehké svěží.
O co jde: peču teď na podzim obyčejný dort, který se těší překvapivě velké oblibě. Když totiž přijde řeč na ne-čokoládové, nepříliš máslové dorty, nějak v téhle sezóně není kde brát. A tenhle ořechový s jablky je náhodou dost dobrý! Přípravu si to chce trochu rozvrhnout, podobně jako u všech dortů. Ořechový chléb - recept: Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme mouku smíchanou s droždím, cukrem, solí a ořechy.
Nastavíme základní program na chléb. Dobrý den, děkuji za recept na výborný chleba. Mám ale dotaz, jakou by měl mít upečený chléb „střídku“. Kurku má krásně upečenou, křupavou, chléb vydrží v utěrce skoro celý týden, dokud se nesní.
Jen nevim, jestli má být střídka skutečeně taková „lepivá“: Chleba super nakyne, cca 4h v troubě na stupnu. Ahojky prosím poradí mi někdo jak uchovat chléb aby nesplesnivěl. Manžel jezdí kamionem a kupovaný chléb mu skoro pokaždé splesniví,protože má malou lednici a chléb se do ní nevejde ,když si tam dá jiné potraviny. Uvažuji že bych mu chléb pekla,zatím nemám zkušenost s kváskem ale dnes budu dělat kvásek a vyzkouším.
Moc děkuji za úžasné recepty, dnes jsem poprvé pekla Váš pêtizrnný chléb ,zrovna z dvojité dávky. Letos se mi povedly skutečně výborné mazance. Vlastně i vánočky na Vánoce… Střídka jako peříčko, že to nožem skoro zničíte, trhá se jako panettone, objem má jako ta vata jako z obchodu, přitom ale chybí veškeré „obchodní“ bonusy a přebývá přirozená chuť primárních surovin.
Ořechovo semínkový chléb - recept: Smíchejte sypké ingredience. Ze sirupu, oleje a 3ml vody ušlehejte emulzi. Tématické fráze: chleba bez mouky ořechový chleba chléb bez mouky recept chléb bez mouky ořechový chléb bez mouky ořechovy chleb chleba bez mouky recept ořechový chléb recept chléb z ořechové mouky dietní chléb bez bez mouky recepty bez mouky ořechový chleba bez mouky chleba s ořechové bez mouky dietní recept na chleba. Očkovaný nehnětený chléb s ořechy S tímto chlebem celkový čas neušetříte (jak se mnozí domnívají), ale odbíhání v mezičase na rozkvas a překládání chleba ano. Chlebům s minimem kvásku se říká očkované.
Do pekáče na dně trouby vylijte dcl vody a rychle troubu zavřete. Takto pečte minut, poté stáhněte výkon na 220°C a dopékejte dalších minut. Můžete se řídit barvou kůrky, pokud si nejste jistí, chléb vyjměte a poklepejte na spodek, měl by znít dutě. Po vyndání, nechte chladnout na mřížce. Tu chuť jsem už nikdy jinde neochutnala.
Miluju vlašské ořechy ve všem a vzpomínala jsem, jak kdysi chutnal ořechový chleba z jednoho vídeňského pekařství, kde mi tehdy div oči nevypadly – bylo krátce po otevření hranic v roce 89. Jiné chleby s ořechy také byly chutné, ale jinak. Poté přisypejte sůl s kmínem a polejte lžící vody. Robot nechte mísit asi 6-minut, ne déle.
Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu. Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.