středa 4. července 2018

Sací výkon vysavače

Sací výkon vysavače

Ne všechny výkonné vysavače musí mít zároveň i vysoký příkon. Při výběru luxu se tedy spíše než na příkon zaměřte na sací výkon vysavače. Hlavním ukazatelem toho, jak dobře vám vysavač bude vysávat, je jeho sací výkon. Sací výkon vysavačů závisí na několika faktorech. Na účinnost má vliv sací výkon , těsnost vysavače , filtrace i tvar jeho hubice.


Rozlišuje se účinnost vysávání tvrdých podlah nebo koberců. Takže pokud výrobce vysavače udává sací výkon - a to se vidí minimálně kdy - není ho jak porovnat s konkurencí - buďto chybí data, nebo nemohou být relevantně porovnána. Proto vám může být při výběru vysavače nápomocen energetický štítek - hlavně část účinnosti vysávání na kobercích a na tvrdých podlahách.


Zmenili konštrukciu vysávačov, upravili motor, turbíny, potrubia aj hadicu. Vďaka tomu bolo možné niekoľkonásobne znížiť príkon vysávača a zároveň zachovať alebo dokonca zvýšiť jeho sací výkon. Premenou prešli aj sacie hubice a rotačné kefy.


Některé vysavače umožňují regulovat výkon přímo na držadle sací hadice, čímž si ušetříte další čas a námahu, kterou byste vynaložili při regulaci na přístroji samotném. Body navíc může přinést i taková drobnost, jako jsou třeba měkčená kolečka nebo gumový nárazník. Hubice vyvinuté společností Dyson Odstraňují prach a nečistoty z obtížně dostupných míst. Režim Max Nejvyšší sací výkon pro nejnáročnější úkoly. Přeměna na ruční vysavač Pro vysávání schodů, interiéru automobilu či nábytku.


Vyšší výkon (uváděný ve W), pak logicky znamená lepší vlastnosti. To však neplatí univerzálně, protože záleží na souhře několika dalších parametrů. Kolísání v množství výkonu, který se spotřebuje na sání, pak způsobují rozdíly ve filtraci nebo v těsnění vysavače , čím kvalitnější, tím lepší sání a tím větší výkon.


Sací výkon vysavače

Samotný sací výkon by pak měl být regulovatelný, abyste mohli při zachování nejvyšší kvality vysávání přístroj použít na různé. Neefektivní cyklony umožní prachu projít k filtru a ucpat jej. Dokonce, i když dodržujete pokyny výrobce a filtr perete, může vysavač stále ztrácet sací výkon. Jiné vysavače spoléhají na filtry, které vyžadují pravidelné praní nebo výměnu. Kromě příslušenství to jsou hlavně sací výkon a filtrace nasátého vzduchu.


Vysavače , které zachycují prach a nečistoty do vody, mají oproti těm klasickým vždy nižší sací výkon , aby se předešlo nasátí vody do motorů. Nutná je pečlivá údržba po každém použití, aby se předešlo potenciálnímu nebezpečí množení mikroorganismů uvnitř přístrojů a jejich „vyfukování“ do prostředí místnosti. Pravidelným čištěním filtru nebo výměnou prachových sáčků pak můžete i vy napomáhat k lepšímu sacímu výkonu vašeho vysavače.


Tyčové vysavače stejně jako robotické vysavače nejsou plnohodnotnou alternativou ke klasickým podlahovým vysavačům. Typ vysávaného povrchu a požadovaný sací výkon , spolu s předpokládanou plochou budou hlavní vodítka k tomu, zda je pro vás tyčový vysavač vhodnou volbou. To ale není tak důležité, sací výkon 3W je postačující.


Maximálně výkonné, ale tiché – na sáčkové vysavače ETA se může při úklidu spolehnout. Přinášíme radost a užitek více než let. Vysoký sací výkon poznáte nejen podle vysávané plochy, ale také podle konstrukce spotřebiče a typu hubice a kartáče. Mezi lidmi koluje jeden docela častý mýtus.


Sací výkon vysavače

A tím mýtem je: Čím vyšší má vysavač příkon, tím lepší má sací výkon. A toto ale není pravda! Příkon nemá s výkonem zas tolik společného. Mezi výkonem a příkonem neplatí přímá úměra.


S touto kombinací snadno udržíte svou domácnost v dokonalé čistotě. Nejefektivnější jsou vysavače s HEPA filtrem, které dokážou zachytit i ty nejjemnější částice prachu, pylů aj. Dalším parametrem je například hlučnost udávaná v decibelech čí účinnost filtrace.


Vysavače mají větší kapacitu nádrže nebo prachového sáčku, kvalitnější filtr, výrazně lepší sací výkon i přijatelnou hlučnost. U robotických vysavačů není obecně sací výkon příliš důležitý, neboť oproti klasickému přístroji nemusí přenášet nečistoty přes dlouhou sací hadici. Pro překonání krátké vzdálenosti mezi podlahou a odpadní nádobou tak stačí sací výkon nižší, čím se rovněž šetří baterie. Robotické vysavače patří dnes stále ještě k nákladnějším zařízením, pokud jde o pořizovací cenu.


Zejména dobře vybavené, moderní modely stojí běžně i a více tisíc. Ale náklady na provoz jsou přívětivější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения