pondělí 9. července 2018

Památky lisabon

Jako jedno z mála měst na starém kontinentě leží při pobřeží Atlantského oceánu a využívá tak vodu k definování. Ty nejlepší restaurace najdete v části Bairro Alto, přičemž k těm nejlepším v celém městě patří Pap’Acorda a 1Maneiras. Lisabon , základní seznámení. Vždyť se také jedná o nejzápadnějším hlavní město na evropské pevnině.


Tuhle fotku si můžete stáhnout jako tapetu na plochu PC. Staré město v námořním stylu.

Mezi ty nejznámější, které se dochoval. V samotném centru žije sice jenom pouhých půl milionu obyvatel, ale v přilehlé aglomeraci se nachází další miliony lidí. K tomu si přičtěte spousty návštěvníků a komplikovanou geografickou polohu a první orientace nebude zrovna jednoduchá. Na druhou stranu se jedná o přátelské město. Jeho historie sahá až k Římanům a Maurům a můžete se s ní seznámit třeba během prohlídky místní dominanty, kterou je Hrad svatého Jiří.


Ten se majestátně tyčí ve výšce 1metrů na jednom z kopců nad. Jde o nejzápadnější hlavní město na evropské pevnině a rozkládá se na relativně malé ploše 8km². Toto město je prostě ideálním spojením krásné architektury, historie a okouzlujících pláží podél.


Věž Torre de Belém, neboli Belémská věž, dostala své jméno podle čtvrti Belém, ve které se nachází.

Původně se jmenovala Věž svatého Vincenta podle patrona města. Stavba věže byla plánována již králem Janem II. Cestovatele naprosto okouzlí úzké křivolaké uličky města i nostalgické tramvaje, které jsou jedním z nejtypičtějších symbolů města. Hlavní město Portugalska, vás nadchne. Prohlídka centrálních čtvrtí zahrnuje plno architektonických skvostů, muzeí, galerií a tradičních obchůdků v síti úzkých uliček.


Pokud se chcete vzdálit od centra, doporučujeme Belém s. Showing 1–of Zážitky v klidu a za dobrou cenu. Rádi Vám s čímkoli pomůžeme a poradíme. Garantujeme nákup za výhodné ceny.


S online vstupenkou se vyhnete frontám. Když si k výše zmíněnému přičteme ještě. V Baixe najdeme také dvě pozoruhodné technické památky , obě sloužící jako lanovky vedoucí vzhůru do čtvrti Bairo Alto. Její žlutý vagónek stoupá 2m po strmém svahu a je velmi oblíbeným objektem fotografování.


O sedmnáct let mladší Elevador da Santa Justa. Popisovat jednotlivé památky tu nebudu, to nejhezčí už bylo ostatně zmíněno výše. Určitě stojí za návštěvu, i když samostatný výlet, jaký jsem třeba nedávno podniknul do Říma, bych sem nedělal, tak zajímavé to tu zase není. Od žebráků po bohaté a od historie po modernu. U většiny hotelů storno zdarma.


Jedno z nejstarších měst Evropy láká na kouzelnou atmosféru, která ve vás nechá hluboký dojem.

To vše je nyní na dosah už za tisíc korun. Autobusová prohlídka lisabonské čtvrti Belém. Vaše lety si jednoduše najdete a porovnáte na jedné stránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения