pondělí 9. července 2018

Jak uchovat kvásek

Jak uchovat kvásek

Někde se uvádí, že kvásek je možné uchovat zmražením. Ano, prý to lze, ale nemám vyzkoušeno. Je to metoda nevhodná, protože tím většina bakterií odumře a trvá delší dobu než se kvásek zase vzpamatuje. Skrz sklenici a na povrchu vidíme drobné četné bublinky. Nechat kvasit cca hodin a dát zpět do skleničky a do lednice.


Nezapomínejme na to, že kvásek je živý organismus a byla by škoda o něj přijít, protože nevíme, jak o něj pečovat. Dnes byste měla nakrmit kvásek zase dvojitým množství mouky i vody. Zbytek můžete uchovat v lednici pro další použití.


Dobrý den,prosím o radu. Snažím se založit tento kvásek ,ale nějak se mi nedaří. Doma chladno nemáme, spíše tepleji. Zdaleka nevypadá jako ten Váš po 48hod.


Koho napadá, jak jsem jim v mlýnku usekal hlavičky, je vedle. V nevhodném prostředí hyne. Tato cesta zdánlivě nevede nikam, ale vyplývá z ní, že suchý kvásek přidávaný do chle-bových směsí je bezcenný. Nakonec to nejdůležitější, a to návo jak kvásek opět probudit. V troše vlažné vody (asi g) kvásek co nejlépe rozmíchejte a doplňte moukou do obvyklé hustoty.


Přes noc by se měl probudit, nicméně doporučuji pak ještě alespoň jeden krmicí cyklus (takže vyhodit vše až na lžíci nebo dvě a doplnit podle potřeby). Pokud je příliš hustý, dokrmíte ho vodou,“ říká Juliana Fischerová a dodává tip, kterak uchovat kvásek , když delší dobu nebudete péct: „Čím je kvásek řidší, tím větší má tendenci se kazit. Pokud se chystáte třeba na dovolenou, je tedy dobré kvásek co nejvíce zahustit, klidně až do tvrdého tenisáku. Pokud se ale stane, že kvásek najednou přestane “fungovat” tak jak má, tak se opět vraťte k jeho vedení podle postupů zde popsaných. Mě samotné se stalo, že kvásek po letech najednou přestal.


Jak uchovat kvásek

Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí jak se dělá kvásek kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak dlouho nechat vzejít kvásek jak udělat kvásek na buchty jak dlouho kyne kvásek jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kvasek na buchty vzejít. Auto a Tuning - autopes hledá za vás. CBD konopné čaje, CBD Konopné oleje, CBD masti, Konopná CBD kosmetika, konopné mýdlo a další produkty z CBD konopí skladem - ihned k objednání. Ahojky prosím poradí mi někdo jak uchovat chléb aby nesplesnivěl.


Manžel jezdí kamionem a kupovaný chléb mu skoro pokaždé splesniví,protože má malou lednici a chléb se do ní nevejde ,když si tam dá jiné potraviny. Uvažuji že bych mu chléb pekla,zatím nemám zkušenost s kváskem ale dnes budu dělat kvásek a vyzkouším. Jak snadno upéct kváskový chléb?


Jak uchovat kvásek

Proč je kváskové pečivo zdravější než kvasnicové z obchodu? Jak ho uchovat během dovolené? Zde je fotopostup, jak na nátěstek a jak s ním dál.


Sklo není podmínkou, spousta pekařek a pekařů má kvásek v plastové krabičce s děrovaným víčkem. Teď můžete větší část kvásku odebrat a upéct svůj první kváskový chléb a menší část uchovat v lednici a opatrovat ho jako oko v hlavě. Vedení (opatrování) založeného kvásku už není tak náročné a kvásek už není tak náchylný ke zkažení… jak uchovávat a vést kvásek se dozvíte v dalším článku, tady: Jak pečovat o kvásek.


Aktivní kvásek má v sobě vždy malé vzduchové bublinky a nasládlou vůni, trochu připomínající jablka. Z ledničky je potřeba jej vytáhnout šest hodin před přípravou těsta. Povídala mi, že si tak úplně není už jistá jak ten kvásek uchovávaly a pěstovaly pro další přípravu a pečení pečení chleba ale že si vzpomíná, že u nich doma vždycky jak nechaly vykynout chléb z kvásku, tak těsně před tím než šel do pece tak kus z toho těsta odebraly – ve velikosti asi jako pěst a nechal se.


Kvásek by měl stát v teplotě až 27°C. Upečené mazance můžete uchovat (pokud se nesní) i delší dobu v chladu a lze je dokonce zamrazit. V takovém případě je zabalte do papíru, případně utěrky, a vložte do mikrotenového sáčku.


Jak uchovat kvásek

Takto zabalené pečivo se dobře rozleží. Jak uchovat žitný kvásek napříště. Nejjednodušší je v malé misce rozmíchat třetinu (posíláme zruba 100g).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения