úterý 24. července 2018

Lisabon průvodce

Lisabon , základní seznámení. Jako jedno z mála měst na starém kontinentě leží při pobřeží Atlantského oceánu a využívá tak vodu k definování. Vůbec není divu, že se nedávno dostal na nejvyšší příčky nejnavštěvovanějších měst na světě. Cestovatele naprosto okouzlí úzké křivolaké uličky města i nostalgické tramvaje, které jsou jedním z nejtypičtějších symbolů města. Má přes půl milionu obyvatel.


Je nejzápadnější hlavní město v Evropě.

Jeho historie sahá až k Římanům a Maurům a můžete se s ní seznámit třeba během prohlídky místní dominanty, kterou je Hrad svatého Jiří. Ten se majestátně tyčí ve výšce 1metrů na jednom z kopců nad historickou maurskou čtvrtí Alfama. Tím je Národní muzeum dlaždiček Azulejo, klasických zdobených keramických dlaždic, které jsou k vidění jako obklady mnoha portugalských, ale i španělských domů. Uvidíte tu stovky nádherných fresek, příklady běžného uličního. Kopce, vzorované dlaždice, kamenná dlažba, staré tramvaje a vynikající koláčky Pastel de Nata.


Připravte se na ochutnávání portugalské kuchyně a nasávání jedinečné lisabonské atmosféry. Ať už je to cokoliv, pohodlně se teď usaďte, nasaďte si sluneční brýle a pojďte se se mnou podívat, jak jsme si čas v tomhle překrásném městě užili my! Nejstarší památky mají i několik tisíciletí.


Ulice plné hluku, prachu a troubících aut, na každém rohu staveniště… to neokouzlí snad nikoho.

Město ležící v členitém terénu na několika pahorcích je plné kontrastů. Najdete vněm jak vznešené secesní stavby a budovy zdobené keramickými dlaždicemi, tak zanedbaná zákoutí připomínající spíše. Kontrola ceny, předpověď počasí, Recenze hotelů a turistických atrakcí. To činí až z ceny služby – nákupu. Rozhodně tak nezapomínejte na taxikáře, nosiče zavazadel, pokojské v hotelu nebo průvodce.


Zajímavá je situace ohledně kouření. Dříve ale Portugalci kouřili opravdu rádi a. Příjemným faktem je ten, že všechny linky provozuje dopravní podnik Carris a jízdné je tak bez jakékoli turistické přirážky. Je čas vyrazit na cestu!


Většina průvodců skladem. V tomto kopcovitém městečku vás překvapí úchvatné výhledy na celé město, které se vám otevřou někdy velmi nečekaně a dost často. Nadechnete se tu vůně oc. Portugalsko, nejzápadněji položená země Evropy, je co do rozlohy i počtu obyvatel srovnatelné s Českou republikou.


Z větší části se rozkládá v kopcích na pravém. Co ve městě vidět a co naopak klidně vynechat? Tento článek nabízí inspiraci a doplňkové rady pro ty, kteří si chtějí přečíst tak trošku jiný, osobní průvodce portugalským hlavním městem.


Na těch nejkrásnějších místech jsou vybudovány terasy, ke kterým vedou turistické cesty, kde narazíte na zpěváky, malíře a prodavače suvenýrů. Vyhlídky, ke kterým je cesta složitější, nabízejí téměř.

Průvodce nabízí přehled historických památek, praktické rady na cesty a základní výrazy v portugalštině. Je jen na vás, která místa se vydáte blíže prozkoumat. Přidá-li se k tomu gastronomie, noční život a přijatelné ceny, nelze se divit, že portugalské hlavní město patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím v Evropě. S rozkládacími mapkami, v nichž vše z průvodce snadno najdete.


Od Bairro Alto po Belém, od Graça po Parque das Naçoes a od l’Alcântara po Fundaçao Gulbenkian, hlavní město Portugalska s. Letecky, autobusem i vlakem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения