pátek 20. července 2018

Jednoduché pomazánky

Jednoduché pomazánky

Brynzu a smetanu vyšlehejte na hladký krém. Vmíchejte většinu pokrájených paprik a cibuli. Osolte, opepřete a podávejte na pečivu ozdobené zbylými paprikami. Pozor, sýr Apetina je ovčí sýr podobný sýru Feta, ale v jemné a roztíratelné konzistenci, proto je ideální na pomazánky.


Koupíte ho běžně v supermarketech. I letos se cuketám dařilo, využijte je například k přípravě jednoduché netradiční pomazánky. Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet.


Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba i na chlebíčky, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a blesková snídaně, svačinka či večeře je tak na stole za chvilku, bez velkého vaření. Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky , které zvládne i absolutní začátečník. Jejich výroba je snadná a hlavně velmi rychlá.


Jednoduché pomazánky

Připravte jich vždy ale jen takové množství, které spotřebujete - rychle se kazí a většina z nich stejně chutná nejlépe čerstvá. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme. Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku. Pomazánky jsou velmi oblíbenou ingrediencí oslav a večírků.


S ničím není tak jednoduché a snadné vytvořit chlebíčky nebo jednohubky, jako s variací pomazánek, ať už je jejich základ tvarohový či máslový. Devízou této jednoduché a levné pomazánky je minimum surovin. Jsme zvyklí do pomazánky z másla a uzeniny přidat ještě další ingredience – kousek sýra, hořčici, vajíčko… Pro jednou zkusme jen to, co je v normě.


Dostaví se příjemné překvapení. I tak to jde, a je to dobré. Chlebíčky a jednohubky určitě nemohou chybět na žádné novoroční párty.


Sesbírali jsme proto pro vás ty nejlepší recepty na pomazánky. Silvestrovské hodování se blíží, a pokud stále nemůžete přijít na to, co servírovat svým hostům, máme pro vás spoustu receptů na božské pomazánky. Ať už se rozhodnete pro klasiku, nebo pro něco méně tradičního, je z čeho vybírat.


Velké množství různých receptů k přípravě pomazánek, které obohatí Váš stůl. Od klasické vajíčkové přes česnekovou až po škvarkovou či tuňákovou pomazánku. Postup přípravy receptu. Sýr nastrouháme a přidáme jemně nakrájený salám, s jemně nakrájenou cibulkou. Vejce uvařená natvrdo také drobně nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do směsi spolu s majonézou a špetkou pepře.


Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích 14. Ať už budete slavit s rodinou nebo při posezení s přáteli, tyto pomazánky si zamilujete na první ochutnání! Lze je konzumovat s chlebem a jarní zeleninou jako velice zdravou večeři, ale brynzové pomazánky můžeme využít na přípravu zdravého pohoštění v rustikálním stylu.


Jednoduché pomazánky

Sbírka vyzkoušených receptů s fotkou a srozumitelným postupem pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Na přípravu chlebíčků pro inspiraci jsem použila až rafinovaně jednoduché pomazánky. Ráda tímto receptářem listuji, protože obsahuje lahůdky, na které jsme tak nějak “geneticky” zvyklí.


Vyzkoušejte nejen svíčkovou nebo pečeni, ale třeba i dort. Pro začátečníky - TopRecepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения