úterý 17. července 2018

Nože speciálních jednotek

Nůž patřil do výbavy vojáka od pradávna. Mezi ty nejznámější patřil bodák, který je součástí pušky a poskytuje vojákovi vysoce funkční ochranu. Výběr vojenského nože byl vždy důležitý, protože často rozhodoval o životě a smrti vojáka. Posoužil mu jako obrana při kontaktním boji muž proti muži.


Nože vhodné pro každodenní nošení. Nůž byl vyroben na požadavek ruských speciálních jednotek , jako záložní zbraň.

Nože jsou plně uzpůsobeny potřebám vojáka průzkumných a výsadkových jednotek s širokým využitím jak při práci tak v boji zblízka. Prostějově a je součástí znaku útvaru. Bojové nože označené symbolem hvězdy se vyrábí pouze pro jednotky, kterým jsou určeny.


Všechny bojové nože jsou vyráběny ručně klasickou technologií, smluvně, na zakázku. Bojové nože jsou vyráběny na základě osobní nebo telefonické objednávky, u stálých zákazníků je možné nože objednat i přes internet. Nová verze bojového nože ruských speciálních jednotek s názvem STALKER. Oproti původní verzi má delší pilu na čepeli a trojúhelníkový konec rukojeti s otvorem.


Výrobcem je dagestánská firma KIZLYAR specializovaná na chladné zbraně.

Délka čepele - 166mm, délka nože - 290mm, nejširší tloušťka čepele. Nejdůležitější částí nože je bezesporu čepel. U nožů se můžeme setkat buď s pevnou, nebo skládanou čepelí. O kvalitě nože rozhoduje rovněž druh oceli, ze které je vyrobena čepel. V zásadě nelze říct, která ocel je špatná, protože každá ocel má specifické uplatnění a přednosti.


Ve velké míře rozhoduje o kvalitě oceli její složení, procentuální zastoupení prvků ve formě uhlíku, chromu nebo wolframu. Taktické bojové nože jej mohou totiž mít doslova jakéhokoliv tvaru. O některých, například o Tanto, se dá s klidem prohlásit, že se jedná převážně a výhradně o tvar pro bojové a taktické nože. Měli byste si dát pozor i na špičku nože , která by neměla mít moc ostrý úhel, abyste ji nezlomili.


Kvalita produktů značky Kizlyar a ocenění. Flexibilní kombinace staleté tradice výroby chladných zbraní a použití moderních materiálů a moderních technologií na zpracování, společnosti umožnilo dosáhnout vysoké výrobní kvality a definovat svůj vlastní nezaměnitelný styl. Nože Kizlyar mají velmi širokou oblast použití, a to od myslivců, rybářů, turistů, vojenského personálu, speciálních jednotek až po sběratele a domácnosti. Tento model vychází z originálního bojového nože speciálních jednotek ve Vietnamu, který používaly pátá a jiné zvláštní jednotky při tajných.


Věrná kopie nože britských speciálních jednotek SAS Oboustranně broušená tmavá čepel vysoké kvality zasunutá do rukojeti a zajištěná bezpečnostním kolíkem. Tvarovaná ocelová rukojeť s vroubkováním pro pevnější uchopení nože. Dodáván s černým koženým prošitým pouzdrem, které je v místech zvýšeného n. Pokud u produktu naleznete informace, že je skladem na prodejně, je možné jej tam fyzicky vidět, osahat, vyzkoušet.

Dejte si pozor, zda máte vybranou konkrétní variantu, případně si dostupnost ověřte v tabulce níže. Existuje i další verze tohoto nože , která má místo mechanismu obyčejnou dutou rukojeť pro uložení věcí pro přežití. Kdo by si chtěl tohoto mazlíka pořídit, tak jej zklamu. Dají se sehnat akorát pouzdra za poměrně vysoké ceny, po kterých se však okamžitě slehne zem.


Příslušníci speciálních jednotek U. Army jsou vlastně učiteli a ne bandou hrdlořezů. Díky nim je v mnoha vesnicích třetího světa voda a hygiena a mnoho malých dětí ani neví, že při jejich příchodu na svět byl nějaký chlap se zeleným baretem. Web, který se podrobně zabývá noži ČSLA a AČR. Celkově je na internetu pohromadě málo informací a především kvalitních fotografií, proto jsme se rozhodli udělat tyto webové stránky.


Na našich webových stránkách naleznete nejenom kompletní informace, ale především detailní kvalitní fotografie většiny našich vojenských nožů: Prototypy, Uton.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения