pondělí 16. července 2018

Host časopis

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, odbornou i populárně-naučnou literaturu. Každého nejspíš občas napadne, jestli to, co dělá, je to. Informace o zpracování osobních údajů Spolek přátel vydávání.


Tyto obchodní podmínky upravují smluvní vztah mezi. Hlavní expedice (rozesílka) probíhá do pěti pracovních dnů.

Vyberte typ předplatného. Odměňte se předplatným Ušetříte. Prolistujte si náš časopis Hledáte konkrétní text nebo si chcete přečíst starší čísla? Zde můžete nahlédnout do starších vydání nebo hledat v bibliografii. Každé číslo tvoří zhruba sto stran věnovaných současné i klasické literatuře, důležitým informacím o nových knihách, začínajících i renomovaných spisovatelích, kritickému hodnocení knižní produkce a zamyšlení nad trendy, fenomény a kauzami, které.


Své místo v něm si najde i světová literatura a ostatní humanitní obory jako je filozofie, literární vědy, historie, estetika, kunshistorie a další. Kvůli stereotypům přestáváme vidět, myslet i milovat, a jejich rozrušování je proto jedním z nejdůležitějších úkolů tvorby. Změna, kterou prošel časopis Host , je nabouráním rodícího se stereotypu.

Uvědomovali jsme si stále více, že po pěti letech v téže grafické. Netradiční formát kulturní revue sluší. Už nemusíte chodit ke zpovědi — historie internetového vyhledávání postačí. Lidstvo během jediného dne internetového surfování vygeneruje osm bilionů gigabytů dat. Nebudeme-li počítat porůznu rozeseté povídky, poznali čeští čtenáři dílo H. Lovecrafta až na počátku devadesátých let a po třicet let si mohli opakovaně, v různých překladech a vydáních přečíst většinu jeho kratších i delších prací.


Data z několika zemí nám dávají jasný obraz viru, toho, jak se chová a jak ho zastavit. Víme, že Covid-se šíří rychle. Host je brněnský literární časopis vydávaný Spolkem přátel vydávání časopisu HOST. Publikuje literárně-vědné články, komentáře, recenze a informace o světové literatuře. Vychází v něm i původní česká poezie a próza.


Dočetl jsem tehdy v Lidovkách recenzi na Serotonin a vrátil se zvědavě na začátek, abych zjistil, kdo ten skvělý text vlastně napsal. Jméno mi nic neříkalo, ale nebylo těžké zjistit, že autorka je odborná asistentka na Ústavu filosofie a religionistiky Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Konečně někdo na stránkách novin.


RegionAll - nakladatelství a vydavatelství - Plzeň, časopis Vítaný host. Marshally na doraz jsou knihou o historii bigbítu v západních Čechách, hudebního žánru, který přes různé ústrky a postihy tvořil důležitou součást tehdejšího života.

Název dostal podle stejnojmenné sbírky básní Jiřího Wolkera. Host do domu byl moravský časopis pro literaturu, umění a kritiku. Do časopisu přispívali mj.


Oldřich Mikulášek, Jan Skácel, Jaromír Dvořák nebo Milan Uhde. Na jeho tradici navázal v 90. Varšavě, umělec zachytil dole vlevo postavu sv…. Pohádkový příběh, jenž by se mohl jmenovat Jak český Honza léčil svět, dál pokračuje.


Stopu, kterou mezi pražskými Dejvicemi a kalifornským Silicon Valley prošlapal Antonín Holý, nyní mílovými kroky prodlužuje chomutovský rodák Tomáš Cihlář.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения