čtvrtek 21. února 2019

Sníh do trubiček rady

Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vodní lázně. Nešlehám pořá ale nechám vždy trochu.


Takto vyšlehaný sníh dejte do plnícího sáčku a stříkejte do trubiček. Potřeme rozšlehaným vejce a upečeme v horké troubě. Teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout. Plníme bílkovým sněhem a povrh pocukrujeme. Bílkový sníh : bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husta.


Pak za stálého šlehání vychladíme ve studené vodě. Vychladlým sněhem plníme trubičky. Sníh do trubiček recepty, které budete milovat. Také můžete nádobu, ve které sníh šleháte, obrátit dnem vzhůru, pokud v ní sníh zůstane pevně sedět, aniž by se pohnul, je správně ušlehaný. Do kovové nádoby (mísy, hrnce) dáme bílky se špetkou soli.


Na plotnu postavíme velký hrnec s vodou a zapneme. Bílky šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.


Z bílků ušleháme tuhý sníh , nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku. Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit. Sníh kremrole recepty, které budete milovat. Ahoj,dělala jsem sníh do trubiček a připadlo mi že dost ztuhnul,udělala jsem vše co vždy.


Někdy je krásně hladký,lesklý a dnes mi zhoustnul. Moje máma umí výborné trubičky a tak jsem dnes zkoušela nové těsto co našla recept někde v časopisu. Slyšely jsme že je dobrý. Jak děláte vy sníh do trubiček a děje se vám to samé.


Prosím poraďte mi někdo, kde dělám chybu! Sníh je správně ušlehán, když po vytažení metly zůstanou stát vytažené špičky a neohýbají se. Když šlehám sníh do trubiček , vždycky vypadá dobře, naplním trubičky, ale po nějaké době, třeba druhý den, z něj začne vytékat cukrový sirup a sníh v trubičce se začne smrskávat na tenkou žížalku. Sníh se do těsta přidává jako kypřicí složka, nebo tvoří samotný základ receptu (například dort Pavlova). Příprava není nijak složitá, ale jako vždy platí, je třeba naučit se pár fíglů a ty pak mít při šlehání bílků na paměti.


Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu.


Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje. Pozor, těsto nesmíme balit do bochánku, a pak rozvalovat. Tím bychom narušili listování a těsto by bylo tvrdé.


Nakrájené proužky potřeme žloutky a smetanou, a natočíme na trubičku nenamazanou stranou. Mašlování nesmí být příliš moc, protože by kremrole nešly po upečení sundat z trubiček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения