čtvrtek 28. února 2019

Káva s mlékem hoax

Pred niekoľkými rokmi sa šíril hoax o tom, že kofeín v súvislosti s mliekom tvoril zlúčeninu s betalaktoglobulínom, čo malo byť údajne škodlivé pre rôzne orgány v tele. Bola to hlúposť, lebo kofeín sa s betalaktoglobulínom neviaže. Závěr – káva s mlékem není o nic víc škodlivá, než bez něj.


Spojení kávy s mlékem se podle některých zdrojů může zdát jako nešťastný způsob, jak si jinak zdravé potraviny zkombinovat do nebezpečné směsi. Jde ovšem jen o nepodložené dohady, píše František Vyskočil z Fyziologického ústavu Akademie věd. Není důvo aby se káva s mlékem „nesnášely“. Kauza káva s mlékem - Oborné stanovisko Pan MUDr. V těch se i konkretizuje, co je oním zlem při spojení kávy a mléka, totiž sloučenina beta laktoglobulinu s kofeinem (Ing.


Havlíček). A dále tvrdím, že z kávy s mlékem či dalšími zmíněnými „doplňky“ se stává společenský nápoj, nikoliv primárně stimulant, jakým je káva samotná. Jako steak a svíčková Tím, že kávu s mlékem (café latté nebo kapučínko) pijí především ženy (někdy i dva až tři hrnky či sklenky denně), nastává u nich problém nepřiměřeného příjmu energie. Jde vlastně o chemickou reakci.


V žaludku, který obsahuje kyselé prostředí s kyselinou chlorovodíkovou, tato směs projde celkem hladce, ale jakmile se dostane do dvanácterníku, kde je zásadité prostředí, zareaguje na to tento orgán křečí. S jakými fakty, mýty či polopravdami se nejčastěji o kávě s mlékem setkáváme? Je možné, že někdo je na pití kávy jak samotné, tak s mlékem citlivější. Může se to stát z několika důvodů.


Protože když káva s mlékem doputuje do dvanácterníku, což je začátek tenkého střeva, ten se dostane do křeče, zavřou se vývody a trávicí šťávy ze slinivky i žluč ze žlučníku nemohou postoupit do střev a přichází problémy se zažíváním. Mnoho ľudí si ju dáva hneď ráno po prebudení, alebo len tak v ich „kávovej chvíli“. Káva s mliekom je u nás bežný nápoj.


No našťastie sa dostáva stále viac do povedomia vplyv vonkajších a vnútorných podnetov na naše psychické, telesné a duševné zdravie. Nesměl jsem o tom psát, protože by to vzbudilo paniku mezi českým i slovenským lidem ! Betalactoglobulin nacházející se v kravském mléce se s kofeinem navazuje na sloučeninu, která dráždí sliznici tlustého střeva a napomáhá ke vzniku rakoviny v této lokalitě! Jsou tu potíže se zahleněním střev, nadýmání břicha, exémy, kožní vyrážky, akné, gynekologické výtoky, zahleněné plíce, a pokud se snažíte zhubnout, pak věřte, že díky kávě s mlékem nezhubnete. Je káva s mlékem škodlivá?


Včera jsem se mezi řečí od jedné spolupracovnice dozvěděl, že je prý káva s mlékem škodlivá. Docela mě to jako milovníka kávy naštvalo a tak jsem se na tuto problematiku podíval. Většina mých známých a klientů o mě ví, že jsem takový detektiv Kolombo, co se týče příčiny vzniku symptomu a nemoci. Ochutnejte výbornou kávu s reishi , cordycepsem , macou horskou nebo ženšenem.


Reishi a cordyceps neovlivňují chuť kávy, maca a ženšen trochu ano, jsou více aromatické. O tom, jak působí káva na naše játra, si přečtěte v našem dalším článku. Na každém šprochu pravdy trochu? Fakt o nepříznivých účincích kávy s mlékem se mezi lidmi roznesl opravdu rychle.


Ale i zde platí, že svět není černobílý, a tak ani pohled na pití kávy s mlékem není jednobarevný. Byl s tím u právníka a ten naletěl taky a bohužel ty peníze museli zaplatit oba. Jak moc je pravděpodobný, že se jednalo o hoax ? Víte jak poznáte dobrý hoax ? Znovu a znovu se šíří bez ohledu na to, kolikrát už byl vyvrácen. A ta zní: Skandál s mlékem. Sečteno, podtrženo – mléko je zdravé, stejně i káva.


Co ale, když se smíchají? Zeptali jsme se odborníků: Pít, či nepít kávu s mlékem ? Někdo je dokonce schopen si na bílé kávě vypěstovat závislost tak, že jí popíjí v podstatě celý den. Je pravda, že je ještě více škodlivá káva s mlékem ? V kombinaci s mlékem dochází k překyselování dvanácterníku a údajně si tak zaděláváme na vředy.


V uzpůsobeném režimu jsme tu stále pro vás. Jak vámi manipulují ostřílení copywriteři? Kdy u nás otevře první Primark? Proč mi politické dění v Číně nahání husí kůži? A jak se zbavit stresu během desetiminutového cvičení?


Už je to zase víc než měsíc, co jsem publikovala poslední sedmadvacítku kliků, a i když jsem vám tehdy dala pořádnou nálož, něco mi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения