středa 6. února 2019

Domácí široké nudle recepty

Domácí široké nudle recepty

Domácí široké nudle - recept : Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Tématické fráze: siroke nudle široké nudle recept těsto na široké nudle recept na široké nudle široké nudle recepty domácí rýžové nudle recept široké nudle siroky nudle domací nudle recept domácí nudle bez vajec domací rýžové nudle recept recepty na široké nudle recept na domací nudle domácí nudle nudle siroke. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout. Polovinu dáme do polévky a polovinu necháme třeba na tácku schnout a použijeme příště.


Zpočátku se nikomu nedaří krájet skutečně (vlasové) nudle , chce to jen hodně ostrý nůž a trochu cviku. S každou přípravou nudlí to jde lépe. A i nedokonale nakrájené domácí nudle mají v. Vtipné je, že recept na domácí nudle vám bude fungovat, ať už se rozhodnete vzít jakoukoli mouku – hladkou, polohrubou i hrubou. Není to tak, že pokud někdo dává přednost jiné mouce, tak musel upadnout na hlavu, následkem čehož se z něj stal domácí patlal. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.


Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!


Recepty vyzkoušené v praxi. Nakrájené nudle necháme pořádně dosušit a pak je uchováváme v dóze. Těsto můžeme nakrájet i na čtverečky nebo na široké nudle.


Domácí bezlepkové nudle přidáváme jako chutné nudle do polévky. Postup: Těstoviny připravte stejným způsobem jako široké nudle z předešlého receptu, jen je nakrájejte ještě na kostičky, tedy na fleky. Slaninu nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli přisypte papriku.


Zamíchejte a na takto připravený základ nasypte na brambory nakrájené na. Postup na nudle : Vše rozmixujeme na jemnou kaši a smažíme placky na trošce oleje po oboustrannách. Hotové placky srolujeme a nakrájíme z nich polo široké nudle. Tyto výborné nudle děláme doma často.


Polévka navíc nabude svého objemu a více zasytí. Kdybych měla dělat klasické nudle , zabere to spoustu času, ale celestinské jsou hotové za chviličku. Domácí těstoviny, ať nudle , tenké, široké , fleky, nebo drobení vyrábím zásadně jen z vajíček a hrubé mouky.


Tak mne to naučila v mých letech babička a já už let recept používám. Placka by měla být na omak suchá z obou stran, ale ne tvrdá, aby se nedrolila. Vaříme je v přesolené vodě minut.


Uvařené nudle prolijeme čistou vařící vodou, necháme okapat, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Když jsou nudle proschlé, zaváříme je dolévky. Počítáme s tím, že se trochu zvětší. Domácí nudle zůstanou v polévce příjemně celistvé, nerozvaří se.


Domácí široké nudle recepty

Ani široké domácí nudle nebo fleky se při vaření nelepí. Asi za minut plát nakrájíme na pruhy široké centimetry, složíme je na sebe (asi v pěti vrstvách) a ostrým tenkým nožem nakrájíme na tenké nudle. Krok 6: Z těsta můžete snadno připravit i široké vaječné nudle : trik pro jejich přípravu spočívá v tom, že plát jednoduše zarolujete a takto z něj odkrajujete už zamotané dlouhé nudle.


Hotové je vařte v osolené vroucí vodě, nudličky pak přímo v polévce nebo je opět rozložte na utěrku či prkénko a nechte je do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения