pondělí 11. února 2019

Selakove desky

Pro druhou část jsou „starý desky “ desky šelakové. Záznamy na šelakových desek bývají raritnější, často šlo o vydání několika desítek. Starý šelak - vše co se otáčí otáček za minutu, je křehké a voní dávnou dobou.


Desky se pro tyto vlastnosti osvědčily ve vojenských dodávkách pro bojující americké vojáky v zámoří. Bez povšimnutí nezůstal ani nižší šum desek z PVC.

Když se mi povede takovou desku objevit, s velkou radostí se ji. Adolf Hitler měl rád hudbu ruských skladatelů. A nevadilo mu, pokud ji interpretovali židovští sólisté. Desky jsou velmi zachovalé, akorát zaprášené.


Mám pračku Okki Nokki, používam jejich. Hudba - Selakove desky bazar. Vybírejte z inzerátů. Prodejte snadno a rychle na Bazoši.

Přes půl milionů uživatelů za den. Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii. Ostatní - Stare selakove bazar. Gramo desky byly původně z pryže, později z šelaku a dnes se vyrábějí z PVC – polyvinylchloridu a nazývají se vinylové desky (PVC je zkratka pro polyvinylchlorid). Lidově je gramofonová deska často nazývána jako gramo deska, vinylová deska, vinyl, placka nebo elpíčko – LP.


On ten seznam velmi cenných nahrávek existuje, dá se dohledat, ale nijak extrémně dlouhý není. Chtěl bych je vyprat a posléze zdigitalizovat(zatím ještě nevím kde). Chtěl jsem se zeptat čím a jak prát tyto staré desky. Jak staré jsou šelakové desky ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Název: 2x šelaková deska - O. Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu fotoknih i jiných fotoproduktů. Dentální vosky a šelakové desky. Bazální šelakové destičky ke zhotovování individuálních otiskovacích lžic pro otiskování bezzubých čelistí a výrobu bazí voskových skusových šablon.


Predam stare prvorepublikove selakove desky 25cm,26kusov. ZOZNAM PIESNI SPEVAKOV A INTERPRETOV:R. Dvorsky a Melody Boys)-1.

Kdyz usinam,Vam,jen vam. Byli jsme zajímavou zemí, která vydávala skvosty, říká Filip Šír, hledač starých nahrávek. Patricie Strouhalová si se svým hostem Filipem Šírem povídala o pokladech orální historie: starých gramodeskách nebo nahrávkách na starých páscích. Nabízím staré šelakové desky - několik alb vážné hudby i různě poskládané.


Prodám ideálně vše dohromady, mohu dovézt do Prahy. Všechny gramofonové desky jsou po rodičích. Nemám možnost je přehrávat.


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Já zpívám Tobě jen. Upozorňuji,že tedy není známo jak hrají. Vykoupíme naprosto všechny gramodesky (žánry, interpreti ani stav nerozhodují).


Výkupní cena samozřejmě závisí na stavu desky i obalu a na vydavateli či roku vydání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения