pátek 8. února 2019

Jak naložit maso na grilování

Jak naložit maso na grilování

Nejjednodušší marináda, tedy olej a bylinky, je vhodná na grilování veškerých mas a ryb,“ radí na úvod Ondřej Koráb, šéfkuchař pražské restaurace Le Grill s tím, že další přísady jen podtrhnou chuť masa a rozšíří chuťové vjemy. Grilovací sezóna je v plném proudu. O výběru kvalitního grilu jsme už psali, nyní bychom se chtěli zaměřit na grilování jako takové. Většinou všichni v létě používáte zahradní grily, ale při výběru a marinování masa se dopouštíte řady zbytečných chyb. Jak naložit maso na grilování ? Určité druhy masa, například jehněčí, potřebují k naložení na gril zvláštní péči.


Důležité je ovšem nepodcenit samotný výběr masa, neboť je to. Naučte se jak si jednoduše připravit marinované maso na grilování ! Wrap Ground Beef Around Babybels – Just Wait Until You See What Happens Next! Pokud nebudeme grilovat celé jehně, ale jen kusy masa či žebra, naložíme je do podobného láku, jaký jsme zmínili u celého jehněte. Výsledek bude stejně dokonalý. Ale u kusů masa si můžeme dovolit i olejové marinády, kdy maso naložíme již do té směsi, kterou je pak.


Léto tak máme spojené nejen s bazénem, mořem, cyklistikou, ale také s piknikem, hodováním. Zvláště oblíbeným pokrmem je grilované maso, ať už kuřecí, nebo vepřové. Letní zahradní party a rodinná posezení se většinou neobejdou bez grilování spojeného s příjemným posezením rodiny a hostů. Příprava grilu na grilování. Vepřovou kýtu není rozhodně dobré grilovat nad otevřeným ohněm.


Jak naložit maso na grilování

Dejte si na čas a počkejte na žhnoucí dřevěné uhlí. Počítejte s tím, že kýtu můžete grilovat i kolem hodin. Zdeněk Marcín, šéfkuchař z Pražského kulinářského institutu, přináší základní rady, jak připravit kvalitní maso před položením na gril. Můžete namítnout, že maso pak pouští vodu, ale zkuste to.


Tu poddajnou strukturu budete chtít zas a znovu! Mimochodem, i kvalitní sůl můžete koupit u nás. Na délce (marinování) záleží.


Potom už je na vás, do čeho se rozhodnete naložit maso. Ryby a kuřecí maso si dobře rozumí s čerstvými bylinkami a stačí je. Jak správně naložit maso na grilování ? Doba letních grilovaček se kvapem blíží a všem milovníkům dobrého jídla a pití se již sbíhají sliny. Dobře propečená, ale nevysušená masíčka, grilovaná zelenina, domácí pečivo a zeleninové saláty.


To všechno patří k té pravé letní pohodě s přáteli. Zhruba minuty před koncem grilování potřete maso z obou stran marinádou a chvíli z obou stran ogrilujte. Maso osolte a dejte na gril. Nakonec maso potřete marinádou ještě na talíři, těsně před servírováním. Většina lidí marinádu natře na maso těsně před vložením na gril.


To je špatně, protože se potom chuť bylinek a koření nestihne dostat do masa. Ideální je maso naložit hodin předem. Podívejme se, jak vybírat maso na grilování , jak marinovat maso a postupovat při grilování.


Máme pro vás několik užitečných ra které vám při grilování zaručeně pomohou. Výběr masa na grilování Pokud máte rádi vepřové maso , na grilování si kupte krkovičku, kotletu nebo panenku. Ten první spočívá v tom, že maso odpočívá většinou po dobu až týdnů v předem připraveném láku.


Jak naložit maso na grilování

Tato alternativa se používá nejčastěji a najdeme ji v repertoáru našich předků. Jedná se o složitější metodu, která ale. Hovězí maso ke grilování v žádném případě nikdy nenaklepávejte!


Když je maso hotové, nechte ho pár minut odpočinout, šťáva se lépe vstřebává a maso bude chutnější. Před podáváním můžete na steak dát kousek bylinkového másla. V žádném případě do masa nepíchejte, obracejte ho vždy.


Na kg masa se doporučuje hrnek grilovací marinády a maso se do něj snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu). Vybrali jsme pro vás nejlepší marinády, na vás již jen je, smíchat všechny ingredience a maso v nich na dostatečné dlouhou dobu – minimálně hodin naložit. Dobře propečené, ale nevysušené maso , grilovaná zelenina, ale i ovoce, domácí pečivo a zeleninové saláty, to vše patří k té pravé letní pohodě s přáteli a rodinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения