středa 6. února 2019

Zavařování okurek v troubě

Tipy na zavařování okurek , ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt apod.), masa a hub v troubě. Jak dlouho zavařovat, na kolik stupňů a který režim. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci.


Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Stejně jako teplota i délka zavařování se odvíjí od použitých surovin a velikosti sklenic.

Pohybovat se může v rozmezí cca minut až jedné hodiny. V případě zavařování okurek v troubě , je vhodné zvolit delší čas (to platí pro většinu zeleniny). Zavařování jablek a hrušek v troubě naopak zvládnete rychleji.


A teď už k samotnému zavařování v horkovzdušné troubě. Troubu nastavíme na 2°C. Na dno plechu dáme starou utěrku nebo nějaký čistý hadřík a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-cm.


Poté naskládáme sklenice jednu vedle druhé tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Na plech se nalijí přibližně centimetry vody a vloží se do trouby předehřáté na 1°Celsia.

Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Ovoce cca minut a pak nechat dalších minut v troubě. Taky dávám do trouby zalité horkým nálevem, nějak věřím, že se to víc chytne U okurek píšou - minut a minut v troubě , kedlubny a červenou řepu neřeší. Tímto jednoduchým způsobem se ve většině případů podaří zabránit převaření okurek.


V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Kromě klasického zavařování v hrnci je sterilování možné také v troubě , a to na plechu s vyšším okrajem.


Do trouby rozehřáté asi na 1až 1stupňů Celsia se dá hluboký plech naplněný vodou do výše asi dva centimetry. Zásob na zimu totiž není nikdy dost. Jelikož trouba je povinnou výbavou každé kuchyně, můžete tento způsob zavařování okurek vyzkoušet i vy. U elektrické trouby si nastavte ohřev na horní i dolní topné těleso na 1°C.


Plynovou troubu nastavte na stupeň až podle jejího typu. Do předehřáté trouby vložte plech se sklenicemi. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. Tématické fráze: zavarovani tresni jak zavařit třešně zavařování okurek v troubě zavařování třešní recept zavařujeme třešně zavařené třešně zavařování broskví v troube zaváření třešní recept na zavařování třešní třešně zavařování zavarovani dyne v troubě nálev na zavařování třešní nálev.


JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ.

Já už jinak ani nezavařuji. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT! Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky.


S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ. Pokud ještě máte okurky, doporučujeme vyzkoušet tento chutný okurkový salát s mrkví. Zavařit do sklenic a odložit na zimu. Určitě už máte za sebou zavařování klasických okurek , tak se dejte do zavařování tohoto netradičního salátu. Třeba vyzkoušet, zda vám bude chutnat.


Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet. Hodí se zejména pro ty, kteří mají k zavaření jen pár sklenic. Platí, že čím vyšší výkon, tím se. Stále hledáte způsoby, jak si usnadnit zpracování veškeré úrody z vaší zahrádky?


Sezona zavařování začíná pro mnohé s prvním košíkem jahod v červnu a přes léto plné třešní, meruněk, okurek a hub se protáhne až do podzimu, kdy se ještě dají zpracovat švestky, jablka či dýně (zavařovat jde i maso). Diskuse na téma zavařování v troubě. Ahoj všem, máte s tím nějaké zkušenosti?


U nás v rodině to nikdo nedělá, matka se po jedné zkoušce cca před lety, kdy jí komplet upadla dna sklenic, do dalšího pokusu už nepustila, a já nevím - láká mě to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения