středa 6. února 2019

Těsto na domácí trubičky

Těsto na domácí trubičky

Lískové těsto rozválíme a radýlkem rozdělíme na proužky, které omotáme na válečky, které jsou určeny na trubičky. Ty se dají zakoupit v obchodě. Do hotových trubiček vstřikujeme zdobítkem sníh, který jsme ušlehali z bílků a cukru. Tématické fráze: trubicky recept listové trubičky recept domácí těsto na trubičky trubičky listove trubičky recept na trubičky jak se dělají trubičky recept na listové trubičky těsto na trubičky trubičky lístkové se sněhem domácí trubičky recept na domácí trubičky trubičky z lístkového těsta listové těsto na.


Těsto na domácí trubičky

Do mouky promíchané s cukrem zapracujeme žloutky a mléko, vypracujeme hladké těsto (čím chceme mít oplatky slabší, tím řidší musí být těsto a naopak, pokud chceme trubičky silnější, musíme umíchat hustší těsto ) 2. Stejnou zkušenost mám i já. Je to víc křehké těsto , nevhodné na trubičky. Těsto na trubičky musí být vláčně, pružné.


Nejlepší jsou z překládaného-lístového těsta. Hledala jsem méně pracnou náhradu, ale bohužel pokud chci dobré trubičky musí se ten čas těstu věnovat a překládat. Začínáme namotávat na trubičku.


Těsto které mi na okrajích trubičky začne nadbývat, tak dám pryč a opět válím. Dělám to tak dlouho dokud nebude ta trubička tak akorát. Přeložíme na třetiny a zase na třetiny, rozválíme a složíme ještě dvakrát. Vrstvy by měly zůstat zachované, nemělo by se zpracovat do jednolité hmoty. Pak již můžeme vyválet dle potřeby a péci vždy v horké troubě (2stupňů).


Můžeme také odložit těsto do ledničky až na dva dny, nevadí, že trochu nabude. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi - minut. Upečené kremrole necháme vychladnout. Hotové kremrole klaďte vedle sebe na připravený plech.


Pečte ve vyhřáté troubě asi 15–minut dozlatova, pozor, ať nejsou moc tmavé – těsto by se pak příliš drobilo. Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto , které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Namotáváme je na kovové trubičky tak, aby se kraje překrývaly. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu.


Tím nám vznikne listové těsto , které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. S těstem se pracuje luxusně. Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto , které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole. Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když celé trubičky postoje v chladničce.


Domácí kremrole, to je sen! Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokebudete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky. Proužky potřeme vodou a natočíme na trubičky na kremrole.


Připravené těsto na trubičkách potřeme rozšlehaným žloutkem a poskládáme dál od sebe na plech s pečícím papírem. Postup přípravy těsta na domácí těstoviny. Trubičky s kremrolemi necháme minut odpočinout. Když jsem těsto dělala poprvé, zpracovávala jsem ho na dřevěném vále.


Těsto na domácí trubičky

Po druhé jsem těsto zadělávala v široké keramické míse. Mouka zůstávala v míse a neputovala po celé kuchyňské lince. Ideální by byla keramická pracovní deska, ale tu bohužel nemám. Těsto rozválejte za mírného podsypání a nařežte na pruhy. Ty namotávejte na kovové trubičky.


Prodávají se přímo trubičky na kremrole – nejsou dozavřené, takže se dají stisknout a tím zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat. Na kremrole nepoužívám listové těsto , příliš se drobí a má tendenci ztvrdnout. Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения