pondělí 4. února 2019

Co nedávat do mikrovlnky

Pokud dovnitř vložíte plastové věci, které tam nemají co dělat, můžete si rovnou vybírat novou troubu, protože rozteklou hmotu z ní nikdy nedostanete. Celý otočný talíř skončí v koši. Je pravda, že pokud dáte houbičku do mikrovlnky na sekun zbavíte ji všech bakterií.


Celer, řepu a špenát do mikrovlnky nedávejte Jestli vaše jídlo obsahuje tuto zeleninu a vy byste si ho rádi ohřáli a snědli, udělejte to raději v hrnci na sporáku. Na mikrovlnku v těchto případech zapomeňte, protože tyto potraviny obsahují dusičnany, které jsou za normálních okolností prospěšné.

Pri ohrievaní tiež preniká do jedla a zvyšuje riziko rakoviny. U plastových škatuliek je dôležité sledovať piktogramy na zadnej strane. Ak sú preškrtnuté symboly umývačky riadu alebo mikrovlnky , určite sa ohrevu v mikrovlnnej rúre vyhnite. Do mikrovlnky tiež nikdy nedávajte kovové riady a alobal.


Materiály, které do mikrovlnné trouby určitě nepatří. Pokud se chcete vyhnout létání jisker, určitě do mikrovlnky nevkládejte nádoby z kovu. Kovová nádoba, například z hliníku, kterou umístíte dovnitř mikrovlnné trouby odráží mikrovlnné záření, což způsobuje, že se kov vznítí a velmi rychle začne hořet.


Papierové tašky, v ktorých možno máte zabalené niečo, čo chcete vložiť do mikrovlnky , totiž väčšinou obsahujú spoje s lepidlom.

Toto lepidlo sa môže teplom uvoľniť do jedla, čo nie je dobré najmä pre naše zdravie. O plastových obaloch hádam ani nemusíme hovoriť, a preto je lepšie ich do mikrovlnky vôbec nedávať. Mikrovlnku má v domácnosti azda každý. Ide o veľmi pohodlného pomocníka, vďaka ktorému sú naše pokrmy zohriate za niekoľko desiatok sekúnd.


Co nedávat do mikrovlnky. Tyhle potraviny v ní raději neohřívejte. V dnešní uspěchané době je mikrovlnná trouba dokonalým pomocníkem pro řadu lidí.


Jídlo je v ní ohřáté za pár vteřin, dá se. A to i přes to, že trvalo ještě několik desetiletí, než si našla své velmi bytelné místo ve většině domácností po celém světě. Lidstvo si vynález oblíbilo natolik, že v něm začalo. O niečom si už možno počul, ale možno si nevedel, aké dôsledky môže zohrievanie niektorých vecí v mikrovlnke spôsobiť.


Rozmach sociálních sítí a multimédií se nevyhnul ani popularizaci vědy. Na internetu je řada videí, které mnohdy vtipnou formou propagují vědecké poznatky nebo se snaží do našich hlav nalít nenásilnou formou nějaké ty vědomosti. Na tenhle ohřev byste jen tak nezapomněli, co dále do mikrovlnné trouby raději nedávat ? Pojďte se podívat, co nedávat do mikrovlnky za žádných okolností.


Chcete-li zabránit tomu, abyste z vaší mikrovlnky museli seškrabovat zbytky explodovaných potravin, vyhněte se určitě přípravě vajíčka natvrdo.

Nehrozí sice nějaké smrtelné nebezpečí, ale úplná legrace to také není. Co se stane, když se do mikrovlnky vloží kov? Proč jiskří kovové nádobí v mikrovlnce – a proč některé nejiskří? Tedy na to, co udělala v horké kávě?


Jsou materiály, které nejsou přímo určeny do horkého prostředí, a je tedy jasné, že by se neměly samy ohřívat. Příkladem jsou různé plastové misky. Z nich se skutečně mohou uvolňovat vlivem chemických reakcí různé nežádoucí látky, které se následně dostanou do jídla.


Pak věřte, že mikrovlnka není dobrý nápad. O tom se ostatně přesvědčila spousta kuchtíků, kterým pak vajíčko v troubě vybouchlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения