pondělí 8. srpna 2016

Jak vyčistit pračku sodou

Jak vyčistit pračku octem a sodou. Pračky máme proto, aby bylo naše prádlo čisto. A kdo se postará o to, aby byla čistá i sama pračka?


Tímto vytvoříte domácí přírodní čistící prostředek. Směs sody a vody vlijte do nádržky určené pracímu prostředku a aviváž. Dva hrnky octu vylijte přímo do bubnu pračky.


Zapněte ten nejdelší prací program, který na pračce máte a nejvyšší. Chcete-li vyčistit pračku sodou , stačí ji nasypat do přihrádky namísto prášku a opět spustit praní. Pomůže vám od usazenin i vodního kamene. Pokud ale potřebujete vyčistit pračku od plísně, často doprovázené i nepříjemným zápachem, vsaďte raději na specializované přípravky volně dostupné v drogeriích.


Jak vyčistit pračku sodou

Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži.


Když ho ještě doplníte. Jak čistit pračku octem nebo sodou - Vaše domácí pračka potřebuje pravidelnou péči, aby prádlo zůstalo čisté a voňavé. K čištění nepotřebujete nic jiného než obyčejný ocet nebo soda. Na internetu je spousta článků a snad ještě více diskuzí, které se věnují čištění pračky. Většinou opěvují používání octu.


No proč ne, chtělo by se říct, vždyť karboxylové kyseliny (kam spadá i kyselina octová) jsou součástí mnoha komerčních čističů pračky. Tím ale podobnost končí. Nejenže pračka žere vaše nejoblíbenější ponožky, někdy může i nepříjemně zapáchat nebo přestat úplně fungovat. S tím prvním vám bohužel nepomůžeme, ale máme.


Hledáte levný a jednoduchý způsob, jak vyčistit pračku ? V článku se dočtete, nejen, jak ji vyčistit a zbavit zápachu, ale také, jak se o pračku starat během jejího provozu. Objevíte drobné, knoflíky, sponky a spoustu dalších pokladů. Pak už jen pračku otřete z venčí. Zubní kartáček se hodí na nádržku na prášek, spáry, drážky i okraje tlačítek. Utěrkou z mikrovlákna pračku vytřete do sucha.


Je dobré pračku i odpojit od vody a odsunout. Pak vyčistit spoustu usazeného prachu za ní. Některé hospodyňky si nemohou vynachválit tuto babskou radu ohledně čištění pračky.


Nepoužívají speciální chemické přípravky, ale pouze sodu a ocet. Pračku od zápachu lze vyčistit několika způsoby. Jestliže už jste se s nepříjemným zápachem z pračky setkali, pak dobře víte, že vám na něj nepomůže ani ta nejlepší aviváž nebo prací prášek. Na vyčištění špinavého a mastného skla můžete použít i kypřicí prášek do pečiva.


Jak vyčistit pračku sodou

Nasypte ho do mističky a přidejte vlažnou vodu. Nepřežeňte to, měla by vzniknout hustší krémová kaše. Tu pak hadříkem naneste na dvířka trouby, důkladně rozetřete a nechte asi půl hodiny. Kombinace vlhka a nečistot z prádla vytváří prostředí, ve kterém se rády usazují bakterie či plísně. Navíc má pračka plno skrytých a těžce dostupných míst, kde se ještě navíc usazuje vodní kámen a zbytky pracího prášku.


Stačí málo a můžete mít koberec zase jako nový. Stačí jen trocha trpělivosti a na koberci nebude nic znát, aniž byste museli použít agresivní prostředky. Vysušenie vlhkosti (2:07) Vlhkosť je príčinou mnohých nepríjemností.


Výnimkou nie sú ani automatické práčky. Aby sa vlhkosť vždy stihla odpariť, odporúčame nechávať otvorené dvierka na práčke vždy, kedy je to možné. Na údržbu použijte buď speciální prostředky určené k čištění pračky, nebo si pomozte jedlou sodou a octem.


Obzvláště v případě, že perete na nízké teploty, je potřeba jednou za čas pračku vyčistit právě těmito dvěma látkami, a to naprázdno za použití nejteplejšího a nejdelšího programu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения