pátek 12. srpna 2016

Orion čokoláda historie

Orion čokoláda historie

Orion byl založen před více než 1lety Františkem Maršnerem. Ponořte se do fascinující historie čokoládové hvězdy Orion a objevíte zajímavá fakta o české čokoládě, která jste doposud možná ani neznali. Orion bol založený pred viac ako 1rokmi Františkom Maršnerom.


Ponorte sa do fascinujúcej histórie čokoládovej hviezdy Orion a objavíte zaujímavé fakty o českej čokoláde, ktoré ste doposiaľ možno ani nepoznali. Jenže někdy je malá tabulka málo a bonboniéra zase moc. S každým kouskem lahodné čokolády volně se rozplývající na jazyku vám chceme přinášet nezapomenutelný zážitek.


Mezi nejznámější české sladkosti patří čokoláda Orion. V českých zemích se do historie výroby čokolády nejvýrazněji zapsal pražský podnikatel František Maršner. Modřanský závod Orion , kde se přes padesát let vyráběly cukrovinky proslavené modrou hvězdou, končí. Společnost Nestlé oznámila, že.


Orion čokoláda historie

Až do druhé světové války patřil Orion mezi nejznámější evropské výrobce čokolády a cukrovinek. Proto se správní rada rozhodla uvést jí na trh pod novou značkou a hvězdnou budoucnost jí měl přinést název Orion spojující jí s jedním z nejjasnějších a nejznámějších souhvězdí. Značka byla zaregistrována 11. Strhla se po ní mela a velmi rychle se zařadila mezi nejoblíbenější limitované edice v historii.


Ve stejném roce, jen o pár měsíců později, jsme představili limitovanou edici Margot s příchutí perníku. Zpočátku mu nápoj nechutnal, svou hořko-kyselou chutí byl příliš nezvyklý pro mlsného Evropana, ale slazení medem chuť vylepšilo a horká čokoláda byla na. To bylo ještě před coffee houses, tedy kavárnami, což není moc známé. Dnes je součástí koncernu Cadbury. První zmínky o ní se objevily již u olmécké civilizace přibližně tisíc let před Kristem.


Definitivně je pak vaření čokolády připisováno Mayům a Aztékům. Mayové do drcených, na slunci sušených a pražených bobů vanilku, Aztékové hořké. S její výrobou jsou spojeny pražské Modřany, první čokolády s tímto názvem ale vznikaly již za první republiky na Vinohradech v továrně Františka Maršnera. Historie Původním místem výskytu kakaovníku je tropický deštný prales a povodí Amazonky a Orinoka. V době, kdy Kryštof Kolumbus objevil nevědomky Ameriku, se čokoláda pila na území Mexika a Střední Ameriky.


Za původní pěstitele kakaovníku jsou považováni Olmékové, Mayové a Aztékové. KromÖ klasické historie ëokolády a ëokoládových exponátu muzeum disponuje svötovö proslulou a unikátní kolekcí sta obrazu malovaných bílou, hoFkou, mléënou a barevnou ëokoládou, jejichž autorem je profesor výtvarného umÖní a rýsování Vladomír Cech. Počátky historie čokolády najdeme v oblasti Střední Ameriky. Aztékové věřili, že kakaové boby jsou darem od boha moudrosti, Quetzalcoatla.


Orion čokoláda historie

Boby měly tenkrát takovou hodnotu, že se používaly jako forma platidla. Těšit se můžete na spoustu nových informací, zážitků a čokoládovou praxi. Z kurzu si odnesete své vlastnoruční výrobky a také obdržíte certifikát o jeho absolvování.


V této době se objevují první balené čokoládové tabulky. Milka švýcarskou firmou Suchard. Výroba v dílně Františka a Albíny Maršnerových se postupně rozšiřovala o další druhy oblíbených.


Má svoje místo v našich vzpomínkách na dětství, je malým potěšením ve všedních dnech i dárkem a odměnou ve slavnostních chvílích. Historie výroby čokolády ve světě je poměrně dobře známá z různých publikací a článků, ale již méně je známa historie tohoto odvětví v regionu střední Evropy, na území bývalé rakousko-uherské monarchie. V historickém centru Tábora otevřeli nové Muzeum čokolády a marcipánu. Je největší svého druhu v Česku a jedno z největších v Evropě.


Jeho vybudování včetně náročné rekonstrukce domů stálo milionů korun a práci v něm našlo lidí. Již přes 2let je ve Švýcarsku čokoláda víc než jen pouhé sladké pokušení. Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke společenské aktivitě.


Orion čokoláda historie

ORION BANÁNY v čokoládě 45g. Obsah kakaového másla musí být minimálně. Kvalitní mléčná čokoláda obsahuje minimálně kakaového másla a mléka.


Bílá čokoláda bývá o něco sladší než čokoláda tmavá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения