pátek 17. listopadu 2017

Rýžový nákyp s čerstvými švestkami

Rýžový nákyp zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 1stupňů na cca minut. Po upečení necháme nákyp cca minut odpočinout. Pak nandaváme a podáváme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 1°C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené.


Hotový rýžový nákyp se švestkami můžeme servírovat společně se zbylým švestkovým kompotem. Mléko zahřejeme, osolíme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá.


Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo,nebo i jako lehký moučník. Následně navrstvíme druhou polovinu rýžové směsi. Nakonec přidáme lžíci cukru do zbytku sněhu z bílků a promícháme metlou. Sladký sníh naneseme jako poslední vrstvu.


Flo už jsem se těšila čím mě dnes překvapíš-rýžový nákyp jsem nečekala,vypadá skvěle a tak ho zkusím. Dělám ho tak jednou za rok,teď v létě se vaří víc ovocných jídel: knedlíky s jahodama s borůvkama s meruňkama se švestkama – a tak místo meruňkových udělám tvůj rýžový nákyp ( s meruňkama) – co. Recept na rýžový nákyp s ovocem. S broskvemi, ze švestek, třešní nebo raději do rýžového nákypu meruňky? A co rýžový nákyp s jablky a tvarohem?


Kaši necháme vychladnout. Mnohými nenáviděný, mnohými milovaný. This feature is not available right now. Please try again later.


Pro naše nejmenší si dneska připravíme další mňamku a to rýžový nákyp. Ten je vhodný pro mrňousky od 10. Tak hurááá do vaření a dětem přejem dobrou c. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout. Mléčná rýže, moučkový cukr, vajíčka, kompot podle chuti a… Zobrazit více.


Rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte sušenými švestkami (v sezoně je můžete nahradit jablky, meruňkami nebo čerstvými švestkami ) a překryjte druhou polovinou těsta. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160. Na rozehřátém másle orestujeme rýži, až zesklovatí, a zalijeme mlékem. Také jste suchý rýžový nákyp rovnou vraceli u vedlejšího okýnka a ani s ním nedošli ke stolu? Sáhněte po kvalitních surovinách, jako jsou kulatozrnná rýže nebo třtinový cukr, a budete překvapeni.


Rýžový nákyp s čerstvými švestkami

Můžete ho podávat jako sladké hlavní jídlo nebo jako sytý moučník. Povrch poklademe slabými plátky másla a dáme zapéci do trouby. Pečeme asi až minut při 1°C, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá křupička a nákyp nezíská pevnou konzistenci. Upečený rýžový nákyp s meruňkami na talíři posypeme moučkovým cukrem, můžeme ještě ozdobit ovocem, nebo polít meruňkovou šťávou. Vyzkoušené top recepty se švestkami.


Co třeba švestkový koláč, rýžový nákyp ze švestek, knedlíky z tvarohového těsta, omáčka, nebo povidla? Top recepty se švestkami. Ovocné tvarohové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения