středa 29. listopadu 2017

Česnekový chleba v pekárně

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Není nic jednoduššího než upéci chléb v pekárně. Stačí jen dodržet několik zásad. Také se hodí mít doma při ruce odměrku, váhu a samozřejmě domácí pekárnu. Při pečení chleba nejdříve přijdou do nádoby z pekárny všechny tekutiny (voda, podmáslí, pivo, mléko … olej, jogurt), na to lžička soli, kmín a. Domácí chléb pečený v pekárně recepty, které budete milovat.


Jak upéct chléb v domácí pekárně tak, aby byl dokonalý? Proč to není vždy totéž? Možná proto, protože se s domácí pekárnou musíme nejprve sžít, občas něco zkazit, něco svého si do receptu přidat a hlavně, s láskou se do toho znovu pouštět. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový. Domácí pekárna má rozhodně své místo v moderní domácnosti.


Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit. Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Recepty domácí pekárna.


Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb, pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu. Po signálu přidat slunečnici, dýňová semínka, česene - cokoliv. Pečení chleba v pekárně eta recepty, které budete milovat. Dneska poprvé upečený a výborný.


Dělala jsem také z dvojité dávky a přidala stroužků česneku jemně osmahnutých na lžících domácích škvarků. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Tématické fráze: česnekový chléb česnekový chleba česnekový chléb z domácí pekárny cesnekovy chleb recept česnekový chléb z pekárny česnekový chleba recept česnekový chléb domácí pekárna domácí česnekový chléb rychlý chléb z domácí pekárny česnekový chléb v domácí pekárně česnekový chleba z domácí. V pekárně se krásně nafoukne, ale poslední půlhodinu se kopeček trochu propadne, ne moc, ale přece. Vyberte si ze stovek receptů na Židovský šábesový chléb z domácí pekárny, které se vám budou snadno a rychle vařit.


Tématické fráze: toustový chléb z domácí pekárny toustový chleba z domácí pekárny toastový chléb z pekárny toastový chléb z domácí pekárny toustový chléb v domácí pekárně toastový chleba z pekárny toustový chleba v domácí pekárně toustový chléb recept toustový chleb žitný domácí toustový chléb v. Už z názvu vyplývá, že z ní pečou hlavně chleba , ale já ji ráda přidavám i do ostatniho slaného pečiva, je pak takové příjemně pevnější (není to jako rohlík - prázdná vata). Tématické fráze: vanocka z domaci pekarny těsto na vánočku z domácí pekárny recept na vybornou vanocku domaci vánočka vánočka z pekárny dobrá a vláčná domácí vánočka vynikající vánočka z domácí pekárny nadýchaná vánočka recept vánočka v domácí pekárně vanočka recept z domaci pekarny nadýchaná vánočka. Rustikální chleba v pekárně z žita a celozrnná mouka - jak se dělá chleba s různými druhy mouky v pekárně , krok za krokem recept fotografiích. Vybírejte vyzkoušené recepty na Bezlepkový chléb pro domácí pekárnu, Pizza chléb z domácí pekárny, Česnekovo - nivový chléb, Česnekovo-bramborový chléb, Česnekový chléb z pekárny nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. A necháme v teple dokynout cca hodinku a půl až dvě.


A teď už jsme ve finále a jen zapneme pekárnu na program pečení stačí na hodinu a kůrku dávám tmavší a pak mám tuhle jako na obrázku. Mouky můžete různě zaměňovat- žitná, pšeničná, celozrnná. Hodně úspěchů v pečení a nebojte zvládnete to.


Česnekový chleba v pekárně

Poté nechte těsto v pekárně dalších 4-hodin, podle toho, jak rychle kyne. Když máte pečicí formu díky kynutí těsta už zaplněnou zhruba ze čtyř pětin, teprve tehdy zvolte samostatný program pečení. To zabere zhruba minut.


Chce to ovšem vědět, jak na to. Zvolte barvu chleba – tmavou. Není chléb jako chléb… Léta jsem pekla kvasnicový chléb v domácí pekárně. Teď v ní peču kváskový a ke kvasnicovému už se nehodlám vracet. Do formy postupně dáváme suroviny v uvedeném pořadí.


Voda i pivo by měly být vlažné. Máme-li pivo z chladničky, přidáme vodu horkou. Pokud start pekárny odkládáme, nemělo by droždí přijít do styku s vodou.


Nastavíme pekárnu: velikost chleba střední (7g), barva kůrky tmavá, program základní (h). Kváskový chleba pšenično-žitný. Když už jsem se dala na pečení tak jsem se rozhodla si péct chleba doma.


Nemám domácí pekárnu, abych si usnadnila zadělávání těsta a jeho samostatné pečení. První krok mě zavedl na různé webové stránky, kde jsem si přečetla různé návody a rady už zkušených pekařinek. V domácí pekárně se kromě chleba dá upéct i jiné pečivo a potraviny. Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba.


Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také džemy a štávy. Směs na chléb, obsahuje lněnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba.


Lze připravit v domácí pekárně … Kč – Kč v obchodech Porovnat ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения