úterý 7. listopadu 2017

Zitkovske bohyne film

Film pojednává o životě na vesnici Žítková v období třicátých let minulého století. Pokud Vás zajímá tématika Žitkovských bohyň více informací naleznete v no. This feature is not available right now. Please try again later. Soňa Mitra Pavlincová je zakladatelkou a lektorkou tance MuVa.


Dalším tématem této ženy je síla a uzdravující energie milostného spojení a spolupráce s energ. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta.


Plánujeme obojí, celovečerní film i televizní minisérii, protože natolik rozvětvený příběh sledující úděl vícero postav si přímo říká o seriálový půdorys, vysvětluje producent. Pokud jde o film , mluví Šlajer dokonce o nadnárodním evropském projektu. Předloha v sobě nese univerzální téma a všeobecnou. Srdečně vás zveme k poslechu přednášky PaeDr. Jiřího Jilíka, folkloristy a autora knih „Žítkovské bohyně“ a „Žítkovské čarování“.


Pan Jilík nám vypráví o svých. Dora Idesová je neteř jedné z Žítkovských bohyň zvané Surmena. Kopanicích nad Starým Hrozenkovem je však tvrdý jako zdejší lidé. Muži i ženy pijí pálenku, polovina z nich je negramotná, žijí bez ohledu na okolní civilizaci i lidově demokratické zřízení.


Měla jsem pocit, jako bych tam už někdy byla a že se tam zas musím vrátit. Blížila se dovolená v Beskydech, takže jsem do plánu pro celou rodinu vpasovala i Žítkovou. Stálo to za to, protože jsem se dostala do domu poslední z žítkovských vědem Irmy Gabrhelové. Nebývalý úspech má aj divadelná hra podľa románu, ktorá býva beznádejne.


Recenze audioknihy Žítkovské bohyně „Celé vyprávění je velice zajímavé a myslím, že i dost neobvyklé. Nezjišťovala jsem si další informace, ale musím teď přemýšlet nad tím, zda je to vymyšlený příběh nebo jestli přece jen se ještě celkem nedávno na moravě „bohovalo“. Milí přátelé, slyšeli jste už někdy o tzv. Pokud vás toto téma zajímá, podívejte se na dokument, který odvysílala Česká televize 1. Ve chvíli, kdy spisovatelka oznámila, že bude o bohyních, které žily v Bílých Karpatech, očekávání ještě vzrostlo. Jde o práci s historickou fikcí v jednom z mých oblíbených filmů, Hanebných panchartech Quentina Tarantina.


Ten s všeobecně známým osudem A. Hitlera naložil způsobem, který nemůže přijmout ani žák základní školy – a přece byl tento film nominován na Oskarů (včetně scénáře!), přičemž jednoho z nich získal. Koupit Koupit eknihu Audiokniha. Nelze jí upřít cit pro zajímavé téma, důkladnost při zkoumání podkladů a schopnost proměnit to všechno v poutavý a košatý příběh. Tučkové kniha přes 4stran. Román Žítkovské bohyně způsobil v českých literárních vodách poprask a následně brázdil český literární rybník od ocenění k ocenění.


Kateřina Tučková už dokázala, že umí vyprávět. Bylo jen otázkou času, kdy se tohoto románu chytne někdo, kdo se jej bude snažit převést na filmové plátno či na divadelní jeviště. Druhé, rozšířené vydání úspěšné publikace Ústavu evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.


Mala som pocit akoby som tam už niekedy bola a že sa tam opäť musím vrátiť. Blížila sa dovolenka v Beskydoch, takže som mala v pláne pre celú rodinu vpasovať tam i Žítkovú. Nová divadelní adaptace známého českého románu o závisti, pomstě a minulosti, před kterou nelze uniknout.


Strhující detektivní příběh, napsaný volně podle skutečných událostí a historických dokumentů, o hledání minulosti, odhalování nepříjemných prav které by bylo možná lépe nechat spát, a spolu s tím také o hledání kořenů vlastní identity. Studijní materiál Žítkovské bohyně - rozbor díla k maturitě už se na Tebe teší v rubrice Maturitní rozbory, Rozbory děl. Nenech ho čekat dlouho :-).


Nejdřív tedy dovolte malou odbočku od tématu bohyň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения