čtvrtek 2. listopadu 2017

Hlučnost pračky při ždímání

Odlišit od sebe hluk od cizího předmětu ve vaně a hluk ložisek je už spíše pro zkušené ucho servisního technika. Zdá se to jako malý rozdíl, je ale nutné myslet na to, že slyšitelná hlučnost nestoupá lineárně s počtem decibelů, naopak každý decibel navíc je o poznání slyšitelnější (Zdroj: Epřehledy ). Informuje o tom, kolik vody v prádle zůstává (třída A až G). Hlučnost při praní a ždímání – V decibelech. Tento faktor je důležitý zejména pro majitele sušiček.


Někteří lidé přikládají tomuto údaji neopodstatněnou váhu a jsou ochotni si připlatit za. Je-li u pračky uváděna hlučnost decibelů, je tedy na úrovni běžného hovoru. Když se podíváte na výsledky našich testů automatických praček, naleznete mezi nimi i měření hlučnosti jak při praní, tak při odstřeďování.


A rozdíly mezi jednotlivými modely jsou skutečně velké. Abyste při svém výběru šla na co. Jinými slovy – zabudované pračky neskáčou. Jen si dejte pozor, aby se v jejich okolí nenacházely prosklené vitríny.


Ty by totiž vibrace od bubnu nemusely ustát. Někdy stačí pračku pouze vyrovnat. Ale toto pracné řešení nemusí být vždy nutné. Na trhu máte k dispozici pračky s účinností odstřeďování mezi A (nejlepší) a D (nejhorší). Tato třída je udělená na základě procentuálního zbytku vody v prádle.


Při koupi pračky s účinností ždímání třídy C počítejte s tím, že v prádle zůstane 54– vody. Majitelé této pračky si chválí, že nikam neposkakuje, a to ani při ždímání. Ke snadnosti obsluhy přispívá pohodlné otevírání.


Hlučnost pračky při ždímání

Z hlediska hlučnosti jde o tišší model. Ahoj, tak nám asi odchází pračka, při ždímání vydavá opravdu hrozný zvuk, jak když vzlítá letadlo. Ale jinak pere dobře, ždíme OK, akorát si myslím, že už odchází, máme Indesitku 13tým rokem, takže má fakt nárok :-). Když je v bubnu pračky nerovnoměrně rozložené prádlo, může se u této pračky někdy stát, že rozkmit vany při ždímání bude natolik velký, že zavadí o stěnu pračky. Nerovnoměrné rozložení prádla způsobuje zpravidla těžký kus prádla jako jsou rifle nebo deky.


O tom, že jak jsou nyní pračky tiché jsme už všichni slyšeli. Během praní je to většinou pravda. Ale u ostatních činností, jako je napouštění a vypouštění vody, máchání a ždímání je to s hlučností horší. Ten rachot při ždímání je hrozný, ale jinak celkem ok.


Při praní pračka strašné duní a při ždímání až píská. Jak zjistíte, které pračky jsou spolehlivé a netrpí častými poruchami, jaký dělají při praní hluk a jaké otáčky jsou při odstřeďování dostačující? Při tomto neodborném zásahu do.


Ta uvedená hlučnost je pro představu někde mezi hlučností pračky při běžném provozu (ne při ždímání ) a sušičky prádla. Tedy víceméně běžná hlučnost těchto velkých domácích spotřebičů s výjimkou lednice, ta mívá běžně jen kolem dB. Pračka, jež se rozhodne při ždímání vyrazit na cestu skrz koupelnu či prádelnu, dokáže poničit například sprchový kout nebo podlahu. Text uživatele: Dobrý den, také mám problémy při ždímání , několikrát jsem jí podle vodováhy dávál do roviny ale když ždíme, tak vybrace jsou po celém domě.


Koupě nové pračky není v tomto případě řešením, a proto si zmiňme pár triků, jak této nepříjemné situaci zabránit. Příjemná je také desetiletá rozšířená záruka na motor, funkce. Stejně jako ostatní údaje se uvádí na energetickém štítku. Najdete tam dva údaje - hlučnost při praní a hlučnost při ždímání. Starší pračky bývají dost hlasité, oproti tomu moderní modely jsou velmi tiché a jejich provoz téměř nezaznamenáte.


Vybírejte ideálně pračky , které mají hlučnost kolem decibelů. Prosím o radu ke koupi pračky do malého prostoru. Jsem již v důchodu a tak musím myslet hlavně na cenu, prostor a lepší parametry praní. Stačí do 6kg prádla, menší hlučnost a šestý smysl.


Stávající pračka, jak se mně zdá, už tak dobře nevypere např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения