pondělí 29. srpna 2016

Jak vyrobit lis na sýr

Na důležitý proces lisování sýřeniny si už nechala vyrobit i jednoduchý lis , ten si ale každý v reálu může nahradit třeba barelem s vodou nebo starou činkou. Tajemství sýrařské alchymie. Máte-li už základní postupy v malíčku, zkuste si postavit improvizovaný lis ze dvou misek zasunutých do sebe (spodní je s perforovaným dnem, kudy bude odkapávat syrovátka, vrchní vnitřní je pak zatížena). Do lisu dejte čerstvý sýr , zatižte jej závažím a vše vložte do ledničky.


Nohu neobaluju, mám přítlačné prkýnko a na něm ještě malé kolečko, pokud lisuju tvaroh, dávám ho do hrnce na špagety a syrovátka tedy teče rovnou do hrnce. Pokud sýr , mám veliký dřez – hospodský a lis se vejde přesně na délku na něj.

Takže stavím lis přímo na dřez, formu dávám přímo na lis a lisuju. Markéto lis na cokoli lisovaného, polotvrdé a tvrdé. A tato forma na goudu parádní, jasně, že se dá použít. On rozdíl ve formě na goudu je tvarový, ale takováhle parádní forma vám vystačí na dalších let na jakýkoli polotvrdý a tvrdý sýr.


Po vyjmutí z formičky si připravte vlažnou solnou lázeň, kam umístíte sýr. Doporučujeme 2g soli bez jodu na litr vlažné vody. Sýr vložte do lázně, pravidelně ho obracejte, aby sůl. Lis na sýr je vhodným doplňkem pro další výrobu sýrů v domácích podmínkách nebo malé farmě.


Fast Amazing Idiots Biggest Logging Wood Truck Heavy Equipment Operator Machines Skill Working - Duration: 17:12.

Pokud si jej s chutí mažete na pečivo, ceny v obchodě se vám asi nebudou příliš líbit, protože se v případě některých výrobků pohybují i okolo Kč. Nemusíte být ale profík v kuchyni, abyste si doma dokázali vyrobit vlastní sýr , zvládne to totiž i pětileté dítě! Můžete si vyrobit sýr pomocí přísad a pomůcek, které naleznete ve většině kuchyní. Jak si doma vyrobit sýr. V prvním díle o výrobě domácích sýrů jsem vám popsal svou motivaci proč.


Zmínil jsem se také o tom, že jsem od svých kamarádek dostal jednoduchý lis na sýr z Tescomy. Myslím, že je to bezva věc pro první pokusy. Získáte kompletní vybavení, pomocí kterého můžete zkusit vyrobit svůj první sýr. Jen u těch, u kterých potřebujeme vyloučit určité množství vody, neboli syrovátky.


Tento krok nebývá u všech sýrů. Na čím menší kousky vysýřenou hmotu krájíme, tím je výsledný sýr tvrdší. Povrch sýra je nejdříve bílý a postupně přechází do typické žlutohnědé barvy.


Sýr postupně dozrává, mění chuť a barvu. Není větší grilované pochoutky, než pořádný šťavnatý hamburger. Ale jak vyrobit hamburgery, aby byly jeden jako druhý, měly ten správný tvar a velikost přesně do hamburgerové housky? S pomocí kvalitního lisu na výrobu hamburgerů Gvelice snadno.


Proč mít lis na hamburger? Lis na sýry - na domácí výrobu sýrů Lis je určen na lisování polotvrdých a tvrdých sýrů v různých lisovacích formách.

Lis je nastavitený na potřebnou výšku a průměr lisovací formy. Tlak je možné zvyšovat postupně, posouváním zátěže po lisovacím rameni. Lis snese i větší zatížení, ale je potřeba zajistit.


Syrovátku přikryji formou -prkénkem, které je vyříznuté přesně tak, aby zapadlo do formy a sýr uzavřelo – může být i například talířek, vložím do lisu a nechám lisovat. Pokud není k dispozici lis , stačí na sýr položit správně velikou nádobu naplněnou například vodou. Lis na plechovky a lis na pet lahve pro domácnost. Pětkrát méně starostí za pět vteřin.


Více o lisu na plechovky Více o lisu na PET lahve. Aktuální zprávy z Ecopressu Novinky a materiály ke stažení Balení ve 3D. Prohlédněte interaktivn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения