čtvrtek 11. srpna 2016

Plat prezidenta zemana

U prezidenta se pak tato částka ještě násobí koeficientem a výsledkem je plat v daném kalendářním roce. Během úřadování Miloše Zemana se takto prezidentský plat zvýšil ze 1tisíc na současných 2tisíc. Výdaje činily téměř 5milionů korun. Na běžné výdaje vlastního úřadu kanceláře prezidenta republiky šlo 1milionů.


Do toho spadá zahraniční i tuzemské cestovné pro prezidenta Miloše Zemana a jeho tým. Kancelář dostala více než 217. Je na tom dokonce lépe než německá kancléřka Angela Merkelová.


MF DNES udělala velké srovnání platů poslanců, premiérů a prezidentů v Česku a třech okolních zemích. Zároveň je to i částečná odpověď na otázku, jestli jsou čeští politici. Sice se zdaňuje, ale neodvádí se z něj zdravotní a sociální pojištění. Na plat hlavy státu nedopadá ani dodatečná sedmiprocentní daň, kterou zavedl vládní daňový balíček. Miloš Zeman obhájil post prezidenta a může se tedy nadále těšit výhodám, které funkce přináší.


Co se týče platu, je na tom prezident lépe než premiér. A stát se o Zemana postará i po odchodu z nejvyššího ústavního postu. Podrobnosti najdeme v zákoně č. Už od dob prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka bylo zvykem, že se prezidentský příjem nedanil, změna přišla před sedmi lety za úřadování Václava Klause, kdy byl ministrem financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Prezidentovi zdanil plat až Kalousek. Miloše Zemana si klade za cíl postupně se zapojit do umořování státního dluhu a tím de facto symbolicky zahájit cestu ke zvratu negativního trendu zadlužování ČR.


Je zřejmé, že tento Nadační fond sám o sobě nemůže tento národohospodářský trend otočit. Lze tak prodloužit i volební období prezidenta republiky. Zemana AntiMalware protects your PC from any type of malware, spyware, adware, ransomware and any other online threat in real-time. Plat , renta a další požitky. Velkou položkou jsou běžné výdaje vlastního úřadu kanceláře prezidenta republiky, na které šlo 1milionů.


Do nich spadá třeba zahraniční i tuzemské cestovné pro prezidenta Miloše Zemana a jeho tým, renta bývalému prezidentovi nebo služby zajištěné dodavateli. Drtivá většina jde ale na platy zaměstnanců. V Lánech si prezidenta hýčkají: tisíc Kč za kuchaře pro Zemana Vařit pro prezidenta a jeho hosty není jen tak.


Hradní kuchař musí zvládnout například i menu, které měl na stole Zeman, když hostil na novoročním obědě premiéra Andreje Babiše (6 ANO) s rodinou. Takto stanovená platová základna, z níž se platy vypočítávají, se tak zvýší proti letošku téměř o pět tisíc. Nyní prezident podle výpočtu dle platové základny pobírá 2tisíc korun měsíčně plus náhrady.


Praha - Vedoucí tiskového odboru kanceláře prezidenta republiky Jiří Ovčáček si svou prací pro Miloše Zemana měsíčně vydělá necelých tisíc korun. Mnohem lépe je na tom ale například kancléř Vratislav Mynář, jehož plat se pohybuje až v dvojnásobné výši. Celkově Hrad za platy svých zaměstnanců zaplatí měsíčně statisíce až miliony, a ročně částka.


Tak alespoň o ženě, která se na pódiu objevila hned za Milošem Zemanem, mluvil před dvěma lety hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Tehdy totiž jménem poradce prezidenta Martina Nejedlého vyřizovala pozvánky na jeho oslavu 50. Ačkoli Nejedlý za svoji práci pro prezidenta nedostává plat , na Hradě má svoji kancelář.


Plat prezidenta zemana

Podle bookmakerů sázkových kanceláří šlo o rekordní politickou nesportovní událost. Fortuna eviduje nejvyšší výhru milionu korun při vkladu milionu v kursu na vítězství Miloše Zemana. Zde Zemana při jeho projevu vypískali a házeli na něj vajíčka, chlebíčky a rajčata, přičemž zasáhli skořápkou německého prezidenta Joachima Gaucka. Mluvčí prezidenta událost popsal tak, že byl Gauck zasažen vajíčkem do spánku a že byl otřesen.


Přečtěte si o tématu plat prezidenta. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších článků s klíčovými slovy plat prezidenta , které hledáte. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu plat prezidenta.


A nejde jen o to, že Miloše Zemana střeží nezkušení ochránci. Nezkušenost se podepsala i na rozhodnutí našich šéfů, že bezprostřední ochranu prezidenta nebudou tvořit čtyři lidé, ale jen tři, což je v době zvýšeného rizika z teroristických úderů vyložený risk, říká jeden z ochránců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения