pondělí 4. prosince 2017

Jak dlouho vařit rýži

Máš naprostou pravdu, takto je výborná :-). Dnes už tu sáčkovou vůbec nekupuji a dokonce bych asi i měla problém ji uvařit (odhadnout v sáčku, jestli je dost měkká). Příprava rýže není ničím složitým. Pokud se chystáte na přípravu běžného druhu rýže (například klasické dlouhozrnné rýže), můžete si navíc vybrat, zda budete rýži vařit volně v hrnci, ve varných sáčcích, či například v tlakovém hrnci. Potom zalijeme vroucí vodou, pozor, bude to bouřlivá reakce, tak pomalu!


Vody k rýži je 2:- můžeme si nahrnkovat. Na osoby počítejme hrníček rýže. Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže, přiklopíme a necháme cca - minut vařit na mírném plameni. Vše, co potřebujete vědět o vaření rýže.


Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, až je voda čistá. Pro uvaření 5kg rýže necháme vařit – litry osolené vody. Do vody můžeme přidat cibuli, hřebíček, bobkový list nebo i jiná koření jako kari apod.


Jak dlouho vařit rýži

Do vroucí vody vsypeme rýži a ve chvíli, kdy se voda opět začne vařit ztlumíme sporák a dále vaříme. Jak připravit hnědou rýži. Hnědá rýže obsahuje mnohem více živin, než klasická bílá rýže, a dají se z ní proto připravit zdravá jídla, která navíc zasytí.


Váháte, jak správně uvařit jasmínovou rýži ? Podívejte se na náš recept. A pokud si chcete připravit velmi rychlý oběd nebo večeři, stačí uvařenou jasmínovou rýži pouze promíchat s plechovkou tuňákového salátu s papričkami a chutné rychlé jídlo je na světě. U nás v e-shopu pořídíte kvalitní jasmínovou. Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži. Mnoho rýžovarů udržuje rýži po uvaření v teple.


Rýži není při vaření potřeba hlídat, protože tato zařízení jsou vybavena automatickým zařízením, které se sepne, když je rýž. Nejprve si odměřte objem rýže, kterou budete vařit. Použijte jakýkoliv hrneček či odměrku. Rýži dejte do hrnce, nebo varné nádoby v rice cookeru a napusťte studenou vodu. Zatočte s hrncem a ihned slijte vodu.


Pokud si netroufáte na výše popsaný klasický způsob vaření nebo se vám to stále nedaří, můžete rýži uvařit i způsobem, jako vaříte těstoviny. Do velkého hrnce dejte vařit vodu se solí, případně i se lžící olivového oleje, másla nebo ghí. Když se začne vařit , přidejte rýži. Ztlumte plamen a nechte vařit. Dělám rýži podobně jako inžinýrka.


Nejdříve ji osmahnu na oleji a pak podleju vodou, ale dávám vždy v poměru hrnek rýže na hrnku vody,, od oka sůl a cibuli se zapíchnutými hřebíčky. Jakmile se to začne vařit , tak je třeba stáhnout plamen na minimum (někdo to dává do trouby). Chutná mi basmati, kterou jím i. Rýži v sáčku vařím pouze v osolené vodě, sypanou rýži také můžete pouze vařit v osolené vodě.


Kmín nemám moc ráda, tak jsem ho nikdy do rýže nepřidávala. Když připravuji pikantní maso, tak někdy přidávám do vody lžičku kari koření, rýže je potom žlutá. Rýži ve varném sáčku propláchnu vodou a sáček.


Uvařit rýži se zdá tak snadné, je však nutné dodržet několik základních pravidel. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak správně uvařit rýži basmati. Před vařením rýži dobře propláchněte. Tu byste měli proplachovat tak dlouho , dokud tekoucí voda, která rýží proudí, nebude úplně čistá. Rýži pak umistěte do hrnce, zalijte vodou a nechte ji asi minut stát.


Vodu následně vylijeme a k. S Radkem Šubrtem se rýže vždy povede! Rýži vařím v mikrovlně podle návodu co k ní mám od výrobce. Podstata je nechat rýži dojít tak dlouho jak ji vaříme. Vařím ji minut, v nádobě zůstává po této době ještě hodně vody, která se během dojití rýže všechna vstřebá a rýže je hotová. Rýže natural zajímá ty, kteří programově chtějí jíst zdravě, nemocné lidi, ale právě tak skutečné labužníky.


Rýže natural vyžaduje delší čas přípravy než rýže bílá, ale pokrmy z ní připravené mají nejen vyšší výživovou hodnotu, ale rovněž chutnají jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения