čtvrtek 7. prosince 2017

Vánoční vykrajovátka na perníčky

Vánoční vykrajovátka na perníčky

Klasická vykrajovátka z pocínovaného plechu patří k jedné z mnoha vánočních tradic, které se zaryli do paměti lidí. Každý rok se navíc objevují nové a nové tvary vykrajovátek, které nezahrnují pouze tradiční vánoční symboly, ale také dopravní prostředky, zvířata nebo květiny. Neodmyslitelně patří k tvorbě lineckého pečiva i perníčků. Možná ovšem budete překvapení tím, na co všechno lze ještě vykrajovátka využít a nejedná se zdaleka pouze o přípravu cukroví.


Vánoční vykrajovátka na perníčky

Vánoční perníčky - hned měkké - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. S vykrajovátky na vánoční cukroví je to hračka a zvládne to i malý špunt.


Vykrajovátka se prodávají v mnoha podobách. Mohou mít tvar vločky, vánočního stromečku, anděla nebo hvězdiček. Klasické typy jsou vyrobeny z kovu a jsou velmi odolné s snadno omyvatelné. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C pár minut, dokud nebudou perníčky zlaté. Připravíme si bílkovou polevu: bílek pořádně vyšleháme s cukrem a pár kapkami šťávy.


Vánoční vykrajovátka na perníčky

Po vychladnutí je ozdobíme bílkovou polevou. Na vál dáme trochu hladké mouky a část těsta vyválíme, vykrajujeme opatrně a skládáme s mezerami na plech. Pečeme při teplotě 1stupňů asi minut. Hlídáme, menší tvary dobu kratší!


Horké perníčky hned po vytažení potřeme bílkem kvůli lesku. Necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou. Všechna námi nabízená vykrajovátka jsou certifikovaná pro styk s potraviny a jsou kvalitně vyrobena tak, aby co nejdéle a dobře sloužila. Pokud potřebujete vykrajovátka přímo na marcipán, či jiné cukrářské hmoty, nabízíme chytrou pomůcku v podobě pístového vypichovače. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 1°C asi minut.


Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna. Co si je krásně ozdobit?


Najdete v našich tipech zde. Ať už je Svratecko jakékoliv, nelze mu upřít, že je místem s dlouholetou tradicí výrobků, jako jsou vykrajovačky, vykrajovátka , formičky a ostatní cukrářské a pekařské potřeby. Jedno ale bylo jasné už. Perníčky pečeme na 2°C (nebo horkovzdušná trouba 1°C) cca minut.


Já potírám perníčky vajíčkem před pečením, někdo potírá až po upečení. Z uvedeného množství mi vyšlo cca kousků perníčků, ale záleží na velikosti vykrajovátka. V tom případě ho rychle promněte v ruce a rozválejte.


Pokud možno válejte těsto bez podsypávání mouky. Jde to trošku hůř, ale čím víc mouky do. Hledáte recept a inspiraci, jak si vánoční perníčky upéct? Vánoce bez voňavých medových perníčků? Zde najdete recept na perníčky , recept na polevu a také inspiraci a rady na zdobení perníčků.


Domácí vánoční perníčky jsou jednoznačně nedílnou součástí předvánočního času a spousta lidí se rozhoduje pro konkrétní recept, který zvolí. Mnozí z nás již mají své tradiční recepty, které jsou osvědčené. Tak například si budete moci vyrobit perníčky ve tvaru zvířátek či srdíček.


Letos jsem se naštvala a zkusila a vyšla. Na podruhé pak zas ne no příště už budu prosívat, a opravdu podle návdu přesně, žádný úlevy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения