pátek 22. prosince 2017

Jak našlehat mléko

Vždy volte kvalitní plnotučné mléko. Aby vám šla pěna vůbec ušlehat, mléko musí mít větší obsah tuků a bílkovin. Vybírejte takové, které vám chuťově vyhovuje.


Nemusíte kupovat žádné speciální, bohatě stačí nějaké ze supermarketu, které je čerstvé a pokud možno co nejvíce tučné. Způsoby, jak mléko našlehat. Možnosti, jakým způsobem mléko našlehat máte v podstatě tři a to pomocí ručního napěňovače, elektrického napěňovače a trysky na kávovaru. Který způsob je nejlepší záleží na Vašem vkusu, ale nejjednodušší je šlehání pomocí napěňovače. Vytáhneme si studené mléko z lednice a nalijeme jej do konvičky.


Mléko nalijeme zhruba do půlky konvičky. Před každým použitím trysku otřeme hadříkem, kterou máme speciálně vyčleněnou na její otření a profoukneme, aby se nám v trysce nedržela zkondenzovaná voda. Jde to překvapivě snadno. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem takzvaný „kávomilec“.


Ranní kávou má denní kofeinová jízda rozhodně nekončí. Kdybych ale měla pro každé cappuccino běžet do kavárny, tak bych sice byla v kondici, ale to samé by se nedalo říct o stavu. Rostlinné mléko BARISTA - jak ho našlehat do kávy Rostlinné mléko se dá našlehat stejně dobře jako to kravské. Cesta k dokonalému obrázku není úplně jednoduchá, ale základem je správně našlehané mléko , které se dá naučit docela jednoduše. To se pak spolu s dobrou kávou postará o skvělý chuťový zážitek.


Prozradíme vám několik baristických tipů a ukážeme vám, jak doma našlehat pěnu na cappuccino skoro jako v kavárně. Pokud hledáte přesný postup, jak si mléko našlehat buďto pomocí ručního šlehače nebo pomocí trysky na kávovaru, nezapomeňte navštívit tenhle článek. Dozvíte se v něm vše podstatné včetně toho, jaké mléko je nejvhodnější, kde si pořídit dobré vybavení a jak si při šlehání mléka poradit.


Mnoho lidí tvrdí, že připravit šálek dobrého espressa je umění samo o sobě. Anglický termín „latte art označuje techniku přípravy a práce s mléčnou pěnou, kterou se dotváří nápoje na bázi espressa. Jak našlehat mléčnou pěnu.


Nejdříve si musíme uvědomit, jaký nápoj chci z našlehaného mléka připravovat a jaký má šálek nebo sklenice, do které následně budu našlehané mléko lít, objem. Vždy je nutné vybrat konvičku podle toho, kolik mléka budu potřebovat. Existuje několik šikovných pomocníků, se kterými si ji připravíte snadno doma. Jaké jsou tedy možnosti?


Obecně platí, že mléko by nemělo být ohřáto na více než °C. Teplota sójového mléka by neměla překročit °C. Chcete znát další tipy a recepty? Vyzkoušejte tedy naše oblíbené recepty s kávou a čokoládou.


A jak můžete své hosty okouzlit výborným latte, se dozvíte zde. Pokud máte doma napěňovač mléka, bude pro vás příprava pěny jednodušší. Pokud ne, můžete mléko našlehat ručně metlou, nebo za pomoci ponorného mixéru.


Co však dělat v případě, že vaše tělo kravské mléko nesnáší? Baristka Petra Veselá vás ve třetím díle našeho kávového seriálu naučí, jak si doma připravit latte macchiato se. Koukám, největší problém dělá našlehat mléko. V napěňovači mléka je to hračka.


Ne, napěňovač mléka není ten ruční šlehač. Dá se dělat jak přímo z ovsa, tak i ovesných vloček. Nechybí v něm minerály jako magnesium, selen, měď a mangan a dokonce i nemalé množství železa.


Jojo taky si furt prohlížím na ty videa jak pění to mléko v konvičce a na závěr mají právě to husté mléko , kterého chci taky dosáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения